Egészség
Magvak, amelyek egészségünk őrei
Kezdenénk a sort a szezámmaggal, amely szerényen meghúzódó hasznosság, ugyanakkor észrevétlensége ellenére méregtelenítő képességével szervezetünkben csodákat tud művelni. Éljünk vele!
Lehet finomabb is! Saláta és zöldség
Sokszor halljuk, hogy a saláta milyen egészséges. De hogyan tegyük változatossá és ízletessé, mert csak így választjuk mindennapi ételünkké!
Tegyünk mindenbe krisztustövist?!
Hihetetlen, hogy mi mindenre használható ez a különleges nevű fa! Magja kiváló főzeléknek, Gyümölcshúsa a gyerekek kedvence és nem véletlen, hogy a jégkrém összetevőjeként is találkozhatunk vele.
Így készíts kókuszból kozmetikumot!
A trópusi szigeteken nem véletlenül hívják a kókuszpálmát az élet fájának. Az itt élő nők ugyanis esküsznek rá, hogy ránc nélküli bőrüket, fénylő hajukat a kókusz olajának köszönhetik.
Ne keresd, megtaláltad! 2 friss locsolóvers
Törj ki a hagyományos locsolóversek világából! A most debütáló két verset biztos szívesen hallgatják majd a lányok.
6 tuti locsolóvers húsvétra
Már unalmasak a megszokott húsvéti rigmusok? Akkor itt az ideje, hogy idén már friss és vicces versekkel rukkoljanak elő a fiúk. Ezekért a versekért cserébe biztosan szép tojás jár!
A fenyők az egészség őrei
A következőkben megtudhatjuk, hogy mi mindenre használható az erdei és a vörös fenyő. Nemsokára itt a szezonja, hogy kipattanjanak a rügyek és megjelenjenek a zsenge fenyőhajtások, melyet nyersen salátához is keverhetünk, kis mennyiségben ízesítőnek.
A hagymások szeretik a sziklakertet?
Gyakran a sziklakert adja a tavasz első színfoltjait, mivel a sziklás, kavicsgörgetegek között a jó vízáteresztő talajon nagyon sok hagymás és gumós ideális, a természetes őshelyéhez hasonló körülményeket talál. Sok sziklakerti növényünk él ugyanis eredetileg a sziklás hegyvidékeken.
Chips, ami egészséges?! Ezt edd!
Csaknem minden zöldségfélét meg lehet szárítani. Az ízük igazán különleges, megmarad benne a legtöbb vitamin. A zöldségeket vékony szeletekre vágva, blansírozva, a vizet felszárítva, olajsprayvel befújva, majd néhány órán át 100 fokon a sütőben szárítva, máris ropogtathatjuk a finomságokat.
Kövér porcsint a konyhába!
Ismerjük már jól első ránézésre is, de elsősorban gyomnövényként tekintünk rá. Most kiderül, hogy ez miért is nagy hiba! Ott a helye a balkonládában és a konyhában is.
Hogy jöttek össze? Borsmenta és cukkini
Tudja mi is az a gyökérgát és a kukurbitacin? S azt tudta, hogy a tök szívesen kereszteződik?
Illatos teraszt mindenkinek
Az illatos terasza mindenki számára elérhető, és nagy valószínűséggel áhított dolog is. hiszen amikor kilépünk a kertbe, akkor a leginkább a teret, a jó levegőt, és a természet közelségét keressük, így hát miért ne spékelnénk meg ezt a receptet mennyei illatokkal is?
Hogyan űzd el a dohányfüstöt házilag?
Tippek és fortélyok sokasága kering az interneten arról, hogyan lehet a dohányfüst kellemetlen szagát eltűntetni a kárpitból, a falakból. Egészen addig nem foglalkoztam vele, míg magam is bele nem csöppentem egy olyan albérletbe, melyben ezek a nehezen elviselhető problémák fogadnak.
Ágyő rozsda és kellemetlen szag!
Hihetetlen egyszerű de annál hatásosabb ötletek! Pár mozdulat és a kerti szerszámok, a grillsütők eredeti pompájukban ragyognak. Kellemetlen festék- és cigaretta szag: ágyő!
Bőrápolási 1x1
Azt hisszük mindent alapfogást ismerünk, de mégis sokszor tévedünk és hibázunk a bőrünk ápolásakor. Jöjjön most 7 szabály, amit ha betartunk, akkor elsővonalbeli védelmi rendszerünk meg fogja hálálni.
A katángból lett cikória villantása
Az őszirózsafélék családjába tartozó mezei vagy vadkatáng izgalmasabb növény, mint gondolnánk. Most nézzük, hogyan hajtathatjuk és hogyan lett a pótkávé alapanyaga!
Tévhitek a kókuszpálmáról
A kókuszpálma tipikus ismeretlen ismerős mindenki számára. Van néhány tévhit vele kapcsolatban. Az egyik, hogy maga a kókuszdió elnevezés. De akkor hogyan hívjuk helyesen?
Így lúgosíts hajdinával és kölessel!
Ismerjük meg ezt a méltánytalanul elfeledett két gabonafélét, amelyek amellett, hogy az egészségünket szolgálják még a fogyókúrában is óriási segítséget nyújtanak.
Gluténérzékenység
A coeliakia görög eredetű szó, jelentése has. Magyarul lisztérzékenységnek/gluténérzékenységnek nevezzük. A glutén-szenzitív enteropátia egész életen át tartó glutén-érzékenység - intolerancia - , melyet a gabonafélékben megtalálható fehérje, a glutén vált ki a genetikailag érintett egyénekben.
Tejcukor intolerancia
A laktóz kizárólag a tejben előforduló összetett cukor, ami két egyszerű cukorból, glükózból és galaktózból épül fel, és a vékonybélben a laktáz enzim bontja le. Laktázhiány esetén a cukor nem emésztődik meg és nem szívódik fel, így a vékonybélben magas koncentrációban maradt cukor folyadékot szív be a bélbe, ami hasmenéshez vezet.
Cikkajánló
Archivum
Friss hozzászólások
2022.január 10., hétfő / 18:56
Yucca pálma levelek száradása
2021.november 24., szerda / 16:27
Rhododendron (Bonsai)
2021.október 11., hétfő / 10:21
Így ültess abesszín kardvirágot!
2021.szeptember 07., kedd / 11:46
Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?
2021.augusztus 10., kedd / 08:22
Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?
2021.július 04., vasárnap / 15:32
Igazi különlegességek a világból
2021.május 18., kedd / 20:07
Som betegsége
2021.május 18., kedd / 18:35
Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen
2021.május 03., hétfő / 17:53
Kovács Ferenc Nyírfa megmentése
2022.április 24., vasárnap / 08:22