szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egres szörp készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 18.


Hívják köszmétének is ezt a vitaminokban gazdag, bogyós növényt. "Raktározzuk el" szörp formájában ezt a kellemes ízt télére is.

Elkészítése:

 

5 kg ledarált egrest 3 kg cukorral fél kg karikára vágott citrommal és 2 dk tartósítószerrel összekeverjük. Aki a savanykásabb ízt kedveli, használjon kevesebb cukrot.

Majd 10 napig állni hagyjuk, érleljük, aztán leszűrve üvegekbe rakjuk.

 

Kellemes íze magáért beszél.

 

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi- Receptek, Kertészkedés

Kapcsolódó cikk: Hidegen eltett málnaszörp




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!