szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egy biztos tipp házi majonéz készítéséhez

Mayerné Borics Erzsébet, 2011. nov. 07.


Változnak az étkezési szokások. A világ konyhája, a konyhák világa jön az otthonunkba, ha bekapcsoljuk a tv-t, vagy a neten böngészgetünk, esetleg belemélyedünk valamelyik érdekes szakácskönyv rejtelmeibe.

Egy biztos tipp házi majonéz készítéséhez

Számtalan új alapanyaggal, étellel gazdagíthatjuk étkezésünket. Mindig akad, amit időről-időre ismét elkészítünk, mert ragaszkodik hozzá a család.

 

A majonéz jelenleg nem tartozik éppen a trendi ételek közé. Mi még is szeretjük. Általában magam készítem, mert sokkal olcsóbb, friss és nem utolsó sorban nagyobb mennyiségben elkészíthető, változatosan ízesíthető.


Ami viszont ellene szól: az aprólékos, figyelmet és türelmet igénylő cseppenkénti olajadagolás. Ha nem vagyunk ügyesek, akkor maximum egy híg folyós állagú löttyöt sikerült csak készítenünk.
Itt jött az újítás! A trükk pedig egy nagyon egyszerű, profán megoldás!

 

Először a tojás sárgákat önmagában robotgéppel fehéredésig keverjük.

 

Ezt követően adagoljuk hozzá az olajat kisebb adagokban, folytonos keverés közben. Én 1 db sárgához 1 dl olajat számítok. Az eredmény puding sűrűségű lesz, amit ízlés és szükség-szokás szerint tovább fűszerezhetünk. Cukor, citrom leve, reszelt héja, fehérbors, mustár, só, stb. Ha tejfölt teszünk bele, tartármártásunk lesz, amit különböző fűszerekkel tovább variálhatunk. Jól illik hozzá a curry por. Nem csak az ízhatáson, de a mártás színén is sokat javít.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Kapcsolódó cikk:

Krémesebb körözött

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!