szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egy élet álma vált valóra 2.

Szépzöld, 2014. szept. 01.


 

Gyakran elgondolkodik az ember, kinek mi az élete álma: egy drága cipő, autó, esetleg valamilyen műszaki cikk stb.. Spanyolország! Gyönyörű tengerpart, napsütés és persze a foci. Sokan álmodoznak „hogy ha egyszer nagy leszek, valóra váltom ezt az álmot”.

Egy élet álma vált valóra 2.

Csodás kilátás, gyönyörű tájak, nagyszerű ételek és még sorolhatnánk a szebbnél-szebb tulajdonságokat, amit Spanyolország rejteget számunkra!

Barcelona

A hely, ahol minden kezdődött/kezdődik. Álmok itt teljesülnek be leginkább. Barcelona. Egyeseknek egy nagyváros, míg másoknak egy hatalmas, emberek millióival működő termesz vár. Barcelona a Földközi-tenger partján fekszik, Katalónia fővárosa. Lakossága 1,6 millió fő, de ez egész évben jóval magasabb az odalátogató turisták miatt. Barcelona nem a történelméről vagy a koráról híres, hanem leginkább épületeiről, szűk utcáiról és a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb próbálgatásainak helyszíne, valamint a modern várostervezés egyik legjobb példája.
Modernitás, ugyanakkor a hagyományok tisztelete. Homokos tengerpart, kék tenger. Hegyek, lélegzetelállító kilátási pontok, elsőrangú kirándulási lehetőségek Barcelonában és környékén. Remek hangulat, és gasztronómia. Vidám, mosolygós, élettel teli emberek, mediterrán légkör és növények. Csodálatos utcák és épületek a látványosságokon kívül is. Izgalmas, gyönyörű látványosságok, és időtöltési lehetőségek, melyek közül a legjobbakat az alábbiakban igyekszünk bemutatni. Mindezek Barcelonát a világ egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb városává teszik, melyhez kevés hely hasonlítható Európában.

Katedrális / La Seu

A gótikus negyed központjában magasodik Barcelona gótikus katedrálisa, melynek építése a 13. században kezdődött, de csak a 19. századra fejeződött be. Helyén már a római időkben, 343-ban is egy bazilika állt ezt a mórok 985-ben lerombolták. A katedrális előtti téren vasárnaponként, délben, a Franco-diktatúra alatt betiltott tradicionális katalán Sardana táncot lehet megtekinteni.

Casa Batlló

A Passeig de Gracia 43 alatt található szecessziós ház 1904-1906 között épült Gaudi, és Josep Maria Jujol tervezésében, és szintén a világörökség része. Gaudi egy 1877-ben épült lakóépületet alakított át. A Barcelona egyik igen előkelő negyedében álló lakóépület eredetileg egy középosztálybeli család számára készült. A Casa Battlóra nézve úgy tűnhet, hogy a tervezők célja nem más volt, minthogy az egyenes vonalakat teljes mértékben mellőzzék.

A két híres Gaudi épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián található, amelyről önállóan is érdemes megemlékezni. Ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja.

Font Mágica / Táncoló v. mágikus szökőkút

Fantasztikusan nagy élményt nyújtó, gyönyörű, mindenkit elkápráztató víz- és színjátékban lehet része a Placa de Espanyahoz ellátogató turistáknak. A táncoló, zenélő szökőkútak a zene ütemére változtatják színeiket, és formáikat. A zene a klasszikustól (Verdi, Strauss, Mozart) a modern, kortárs zenéig terjed. A show 15 perces, de nem baj, ha pont lemaradunk a kezdésről, hiszen 15 perc szünet után újrakezdődik. Érdemes fentről, lentről, középről, és több nézőpontból is megnézni az előadást. A fantasztikus látvány ráadásul ingyenes, így ez egy olyan látnivaló Barcelonában, amit nem szabad kihagyni.

A szökőkút sok mással együtt, az 1929-es barcelonai világkiállításra, Carles Buigas tervei alapján épült, majd az 1992-es barcelonai olimpiai játékokra jelentős mértékben felújították.

Camp Nou

Ellátogatni a világ egyik legnagyobb múltú, és jelenleg az egyik legjobb focicsapatának stadionjába a csapat szurkolóinak szinte kötelező program, de az együttesért nem rajongók tetszését is bizonyára elnyeri. Az 1957-ben megnyílt, sok helyen tévesen Nou Campnak hívott stadion 99 ezer néző befogadására alkalmas, és ezzel Európa legnagyobb arénájának számít. A futballmérkőzések mellett olyan együttesek, és énekesek barcelonai koncertjeinek adott helyet a Camp Nou, mint a U2, a Pink Floyd, Michael Jackson, Bruce Springstreen, Frank Sinatra, vagy Madonna. A stadiontúra alkalmával az érdeklődők meglátogatják a múzeumot, a csapat öltözőjét, a futballpályát, ahol a gyepen is sétálhatnak, a TV-szobába, és egyéb helyiségekbe is ellátogathatnak, és a végén a kezükbe foghatják a Bajnokok Ligája serleget.

Cikket írta: Gál Viktor

Kapcsolódó cikk: Egy élet álma vált valóra!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!