szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egy iroda születése

Sulyok Timea, 2010. márc. 23.


A közelmúltban részese lehettem egy budapesti iroda kialakításának. Milyen elképzelések vezettek a végső kép megalkotásához? A képes beszámolóból kiderül, hogy a stílusok keveredése harmonikus összhangot teremthet.

Egy iroda születése

A cég profilja agrárgazdasággal kapcsolatos termékek forgalmazása. Ebből adódott a kézenfekvő ötlet: jelenítsük meg magát a mezőgazdaságot, a természetet szimbolizáló tényezőket.
Így született meg a termőföld – növényzet - napfény hármas egysége.


Mindennek az alapja a megfelelő minőségű termőföld, így ennek szinonimájaként az iroda padlószintje is barna színbe burkolózott padlószőnyeg borítást kapott. S az irodabútorok egy része is barna árnyalat köré rendeződött, ügyelve arra, hogy e szín a padlószőnyegtől eltérő, világosabb legyen, így elkerülhető lett az összemosódás.


Hogyan lett megjelenítve a növényzet üde zöldje?

A zöld árnyalatának kiválasztása során fontos szempont volt az frissesség, a figyelemfelkeltés és a mozgalmasság. Erre egy árnyalat látszott alkalmasnak: világos lime zöld. Az iroda bejárata egy nagyobb falfelülettel néz farkasszemet. Így adta magát a lehetőség, hogy a zöld élénkségével találkozva a betérő vendég vagy üzleti partner azonnal egy barátságos, ugyanakkor inspiratív térben találj magát. A vajszínű ülőbútor pedig kiemelkedve a zöld felületből kényelmes várakozást tesz lehetővé a virágokkal barátságosabbá tett térben.

 


A virágok nagy hangsúlyt kaptak az iroda minden helyiségében így még otthonosabb közegben érezhetjük magunkat.


Ez az élénkzöld árnyalat köszön vissza az irodák ülőbútoraiban és az irodabútorok egyes elemeiben és a tárgyaló falszínében is.
A többi fal színeként egy viszonylag semleges tojáshéj árnyalatra esett a választás, mely szín remekül asszisztál a zöld ragyogásához. A napfény az iroda helyiségeibe akadálytalanul jut be a nagy üvegfelületeken keresztül és élettel tölti meg a tojáshéj színű falakat.


Az irodai kialakítás sok esetben nagyobb folyosókat, és irodán belüli falfelületeket eredményez. Így adódott a következő feladat: töltsük meg élettel az ”üresen” maradt falakat. Egy iroda kialakításánál fontos szempont a használhatóság és a praktikum, így nem volt célszerű - már csak a balesetveszély miatt sem - az a megoldás, hogy díszítésképpen ilyen-olyan dísztárgyakat helyezzünk el a folyosók falainak tövébe.


A megoldás a fali matricák alkalmazásában rejlett. Megtöltötték élettel az üres falfelületeket, ugyanakkor a térből nem vettek el felesleges egy négyzetcentimétert sem. A megfelelő motívumok kiválasztása is a természet közeliséget szimbolizálta. Ezért stilizált növény- és virágmintákra esett a választás, ügyelve a színek harmóniájára, s arra, hogy az árnyalatok jelentősen eltérjenek a tojáshéj szín adta alaptól.


A végeredmény egy mozgalmas, színekkel tarkított, izgalmas térkialakítás lett, ahol a munka nem egy mindennapi kényszer, hanem kreatív és ösztönző feladat. De beszéljenek önmagukért inkább a képek!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!