szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egyedi lábtörlőt mindenkinek!

Scheftsik Tamás, 2014. jún. 02.


Az egyedi lábtörlők korszaka köszöntött ránk. Nem kell ragaszkodnunk a boltok olcsó, de végtelenül egyszerű szőnyegeihez, és nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni a mutatósabb, de még mindig tömegdarabokért. Hiszen néhány egyszerű ötlettel mi magunk is elkészíthetjük a szívünknek kedves szőnyeget, ami ráadásul garantáltan egyedi lesz!

Egyedi lábtörlőt mindenkinek!
Kép: www.furnishburnish.com

Anyagok

Hogy miből lehet tökéletes lábtörlő, az nagyon változó. Sok anyag alkalmas arra, hogy felhasználjuk a megvalósításhoz, tehát sokkal inkább az a kérdés, hogy milyen stílusú lábtörlőt szeretnénk.

Hippis

A hippis lábtörlőhöz nem kell más, csak az agyonhordott és fájó szívvel kidobásra ítélt farmerek. Ezeknek a szára ugyanis többnyire még menthető, legalábbis az egyik fele. Nincs is más dolgunk, mint szépen vastag csíkokra vágni, majd a csíkokat összevarrni, a széleket dolgozzuk el, mert így az egész szőnyeg tartósabb lehet. A megmaradt felső részekből pedig párnahuzatot vagy táskát is készíthetünk.

Vidám

A megmaradt, és nem is szép raklapok ebben az esetben tökéletesek lesznek. Csak egy kicsit le kell vágni a magasságukból, valamint néhány élénk színt kell festék formájában beszerezni. Először érdemes a fát alaposan megtisztítani, és egy kicsit fel is csiszolni, majd 2-szer 3-szor átkenni a kiválasztott színekkel.

Vízparti

Ehhez el kell sétálnunk a legközelebbi gazdaboltba, vagy olyan helyre, ahol vastag kötelet kapunk. Ha van otthon is, akkor nyert ügyünk van. Vegyünk a kezünkbe egy erős, lehetőleg ipari ragasztót, és a kötelet szépen, csigavonalban tekerjük össze, miközben folyamatosan ragasszuk össze az oldalakat. A végén, ha szeretnénk, mintázhatjuk is egy kis festékkel.

Természetes

Aki szereti a természetes megjelenést, annak a dugókból készült lábtörlő ideális lesz. Igaz, az elkészítése időigényes, hiszen amíg összegyűjtünk elegendő parafa dugót, addig bizony eltelik 1-2 hónap. De ha megkérjük ismerőseinket is, hogy segítsenek, akkor gyorsabban fogunk haladni. A kellő mennyiségű dugóhoz egy nagyobb anyagdarabra lesz még szükségünk, egy késre és némi ragasztóra. Vágjuk félbe a dugókat, és egyenként ragasszuk hozzá az anyaghoz. Erős dörzsölésre még így sem lesz alkalmas az így elkészült szőnyeg, de igazából nem is arra való. Inkább tegyük rá azokat a cipőket, amiket az ajtóban levettünk.

Színek és formák

Természetesen nem lehet mindenki ezermester, és nem buzoghat mindenkiben a vágy, hogy kézzel készült lábtörlőt alkosson. Ennek ellenére mindenkiben meglehet az igény arra, hogy egyedi ajtóelővel büszkélkedhessen, ami megoldható akkor is, ha nem szeretnénk sokat pepecselni.

Ilyenkor nincs is más dolgunk, mint a boltban megvenni a teljesen egyszínű, és egyszerű lábtörlőt, valamint némi flakonos, permetezhető festéket. Ezután menjünk haza, és az interneten keressünk olyan mintát, ami megragadja a fantáziánkat. Nyomtassuk ki, és vágjuk ki a mintát úgy, hogy a papír többi része egyben maradjon, mivel használni ezt fogjuk. A minta negatívját erősen rögzítsük a szőnyeghez, és a festékszóróból óvatosan permetezzük rá a kívánt színt. Hagyjuk megszáradni, és már készen is vagyunk.

Kapcsolódó cikk:

Vizet a lakásba, kertbe!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia