szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ékszerrendezés egyedi megoldásokkal

Scheftsik Tamás, 2014. jan. 06.


Minden nőnek fontosak az ékszerei, és persze az is, hogy ne szanaszét heverjenek egy asztalon, esetleg ömlesztve legyenek egy dobozban. Hiszen így sérülhetnek, és nem is látjuk, mi a választék.

Ékszerrendezés egyedi megoldásokkal

Az ékszertartók azonban sok esetben nem olcsók, és nem is a legszebbek. Ám egy kis kézügyességgel mi is készíthetünk olyat, amit könnyedén a szánk íze szerint tudunk alakítani.

Keretek között

Az ékszerek tárolásának egyik nagyon különleges, és szép módja az, ha a falon vannak. Persze ez nem azt jelenti, hogy kis szögek tömkelegét kell a falba verni, ennél praktikusabban is dolgozhatunk. Először is kelleni fog egy szép, míves keret, ami kellően nagy. Ezután egy akkora darab csipke anyag, amivel a képkeretet ki lehet tölteni. Ez mehet a falra, és minden olyan ékszernek helyet jelent, amik akaszthatóak. A fülbevalók, vagy éppen a piercingek nem lesznek többé szanaszét.

Aki szeretné a láncait és karkötőit is a keretben tárolni, annak egy apróbb változtatást érdemes eszközölnie. A csipke anyag ne borítsa be teljesen a kép helyét, hanem vágjuk azt csíkokra, ezeket pedig egyesével rögzítsük a keretre. Így a láncokat is fel lehet kapcsolni, és a karkötők is helyet nyernek a kompozícióban.

Ha nincs üres keretünk, vagy csak nem tetszik a csipkés megoldás, akkor egy kicsit vegyük nyakunkba a várost. Olyan boltot keressünk, ahol szép szekrénygombokat lehet venni. Kelleni fog 5-6 darab, valamit egy fúró, és egy OSB lap. A lapot vágjuk akkorára, amekkora nekünk megfelel. Fessük le valamilyen színre, vagy akár mintázhatjuk is, és fúrjunk rá annyi lukat, hogy kényelmesen elférjenek az akasztható fülbevalók. Ezután a lap szélére, vagy az aljára kerüljön plusz 5-6 luk, amikbe csavarozzuk bele a gombokat. Ide akaszthatjuk a láncokat, karkötőket, és így teljes lesz az ékszertartónk.

Fiók, doboz

Aki nem szereti szem előtt tartani az ékszereit, annak sem kell lemondania a rendezett ékekről. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha fogunk egy evőeszköztartót. Ezt szépen lefestjük, mintákat is adhatunk neki, és ebbe rendezzük el az ékszereinket. Átnézni, és mozgatni is egyszerűbb lesz így.

A kiszuperált muffin sütőforma is tökéletesen alkalmas a feladat ellátására, de igazából kis tálkákkal is megoldhatjuk. Borítsuk be egy szép anyaggal a fiók alját, és tegyük bele a tárolót, amiben szortírozva elférnek az ékszerek.

Alternatív

Csodálatos ékszertartó lehet az őszi tájban megpillantott, lehullott ágból is. Lehetőleg olyat keressünk, ami nem túl vékony, és erősen szerteágazó. Ha megvan, akkor óvatosan csiszoljuk le, mert különben a kéreg szép lassan lepotyog róla, amikor ráakasztunk valamit. Fessük, vagy még inkább festékszóróval fújjuk le valamilyen nekünk tetsző árnyalatra, és hagyjuk megszáradni. Ha ez is megvan, akkor erősítsük fel a falra, vagy tegyük egy kecses vázába, de úgy hogy ne tudjon elmozdulni. Mehetnek is rá az ékszerek, fülbevalók, láncok, karkötők vegyesen.

Biztosan sokan emlékeznek a még ma is fel – fel tűnő ékszertartóra, ami a gyűrűk tárolására is alternatívát adott. Hogy ne kelljen a fél várost feltúrni, egy egyszerű trükkel mi is elkészíthetjük. Vegyünk egy a saját kezünknél egy számmal kisebb háztartási gumikesztyűt, és egy kevés modellgipszet. A kesztyűt rögzítsük úgy, hogy lógatva, súllyal se mozdulhasson el, és ne nyomja meg semmi a felületét. A gipszet keverjük ki, öntsük a kesztyűbe, és hagyjuk megkötni. A kesztyűt vegyük le, egy kicsit még szárítsuk a szobrot, majd lehet festeni, mintázni, kinek mi tetszik. Mehetnek rá agyűrűk, de jól mutat rajta a nyaklánc és a karkötő is.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia