szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Éljenek a falmatricák! Más hangulat egy mozdulattal

Scheftsik Tamás, 2013. aug. 06.


Sok esetben, amikor a szobában ülünk, akkor azon gondolkozunk, hogy vajon hogyan dobhatnánk fel a hangulatát a helyiségnek. A falfestés túl nagy munka, a bútorok átrendezése pedig nem elég nagy változás.

Éljenek a falmatricák! Más hangulat egy mozdulattal

Ebben az esetben nyugodtan nyúljunk egy olyan megoldáshoz, amivel a fal addigi állapotát tudjuk megváltoztatni, anélkül, hogy az komolyabb festést, és rendezkedést igényelne. Semmi más dolgunk nincs, mint venni egy nekünk tetsző falmatricát, lehúzni a ragasztót fedő lapot, és szépen felsimítani a falra. Megdöbbentően nagy változásokat érhetünk el általa.

Sematikus

Amikor a falmatricák között válogatunk, akkor nem árt elsőnek végiggondolni, hogy hova is szeretnénk tenni a mintát. Nem mindegy ugyanis, hogy a gyerekszobát akarjuk vele feldobni, vagy esetleg a nappali hangulatát szeretnénk egy kicsit megváltoztatni. Előbbiben ugyanis nagyon jól mutatnak a kreatív, színes, harsány darabok, utóbbiban azonban ezek már sokak lennének. A nappali ennél egy kissé sematikusabb matricát kívánnak. Hiszen ha nagyon feltűnő, vagy túl színes a választott darab, akkor ahhoz nehéz lesz bútorokat szerezni. Ellenben egy fekete – fehér, egyszerűbb minta minden nappaliban mutatós lehet. A komolyabb darabokhoz azonban már erősen illeszteni kell a szoba berendezését is. egy virágzó cseresznye itt – ott megjelenő ága nagyon mutatós, de mindenképpen egyszerűbb színvilágú, letisztult bútorokat kíván. Ellenben ha például egy fekete stilizált fa vet árnyékot a szobára, ahhoz jobban illenek az élénk színek, például egy piros kanapé.

Térhatású

A gyerekek szobájában, és a hálókban is szabadabban mozoghat a fantáziánk. Ezekben az esetekben választhatunk egy – egy témát is a szobáknak, aminek hangulatában a matricákat is kiválaszthatjuk. Tökéletes választás lehet egy árnyas, kellemes erdő, ahol a varázsos kis lények nem csak a nappali hangulatot adják meg, de gyerekszobába telepítve arról is gondoskodnak, hogy a csemeték ne érezzenek félelmet esténként. A lényeg, hogy az adott minták nyugalmat árasszanak, de azért legyenek egyediek.

Óvatosan a mintákkal és a matricákkal

Bár tény és való, hogy a matricákkal igen egyszerűen tehetjük egyedivé a szobákat, azért nem árt csínján bánni velük. A minták ugyanis csak akkor lesznek az otthonunk részei, ha azok nem zavarják a szemünket, és nem kellemetlen rájuk nézni. Ez persze most furán hangzik, hiszen ki tenne a falra olyan mintát, ami nem tetszik neki, de sokszor az első megérzés csalóka lehet. Az sem jó, ha egy minta ugyan egyszerű, és tetszik is nekünk, ráadásul abban is biztosak vagyunk, hogy nem lesz bántó, ám egy kicsit túlzásba esünk vele kapcsolatban. A falmatrica nem tapéta, így nem az a lényege, hogy a teljes felületet beborítsuk vele. Ebben az esetben nagyon sokszor érvényesül a sokat emlegetett elv: a kevesebb néha több.

Tipp!

Ha mindenképpen szeretnénk falmatricát, de sehogy sem tudunk dönteni a minták között, akkor válasszunk betűket, és írjunk velük a falra egy számunkra kedves és inspiráló idézetet. Ezzel nem nyúlhatunk mellé, és a megfelelő betűtípussal a dekorációs értéke is megnő.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!