szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Elképesztő cipőtuning házilag

Scheftsik Tamás, 2014. febr. 28.


A cipők a hölgyek életében előkelő helyen szerepelnek. Ennek köszönhetően egy-egy darab még akkor sem kerül a szemétbe, ha már nem divatos. Szeretjük azt mondani: "majd az lesz megint” vagy „hiszen annyira szeretem”. Ha azonban van olyan topán a szekrényben, ami a szívünkhöz nőtt, de hordani már nem fogjuk annak kinézete miatt, akkor íme egy kis mentőöv, hogy kedvenc lábbelijeink újra divatosak, és frissek legyenek

Elképesztő cipőtuning házilag
Kép: www.clickypix.com

Textilfilc és láncok

Talán a legegyszerűbben úgy dobhatjuk fel a cipőinket, ha megragadunk egy textilfilcet, és szabadjára engedjük a fantáziánkat. Ehhez a legjobb alapanyag egy egyszerű fehér tornacipő, de gyakorlatilag bármi átalakítható, ami textil alapanyagú. Hogy a mintával se legyen gondunk, érdemes sablonokat készíteni, amihez sok ötletet találhatunk a neten is- igaz nem cipődíszítő sablon néven. Természetesen szabadkézzel is dolgozhatunk, ha megvan hozzá az ügyességünk, és a fantáziánk. Az viszont fontos, hogy a két cipő legalább megközelítőleg szimmetrikus legyen a mintázatában. Ha ugyanis nagyon eltérően alakítjuk ki a díszítést, akkor azt a benyomást kelthetjük, hogy két különböző cipő került a lábunkra egy pár helyett.

Láncokkal, és fűzött gyöngyökkel is sokat dobhatunk egy lábbeli megjelenésén. Itt azonban már nem elég a rajzolgatás, tűt és cérnát, esetleg patentot kell ragadnunk. A hatás azonban nagyonis látványos, és ha ügyesen dolgozunk, akkor elegáns is. a túl sok lógó, fityegő díszelemtől tartózkodjunk, mert olcsó, gagyi kinézetet kölcsönöz a cipőnek.

Strasszok és szegecsek

Minden lány álma a hamupipőkéből megismert üvegcipellő. Felnőve azonban tisztában lesznek azzal is, hogy azért ez egy kicsit túlzás, ám ez nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani az üveg csillogásáról, csupán strasszra, vagy nagyobb, színes, esetleg áttetsző kövekre. Ahhoz, hogy a cipőhöz rögzítsük őket erős ragasztóra lesz szükségünk, és persze némi szépérzékre. Ezeknek a díszítő lehetőségeknek ugyanis megvan az a hátulütője, mint a láncoknak is: nagyon könnyen túlzásokba lehet esni velük. Ha pedig ez megtörténik, akkor nem, hogy divatosak nem leszünk, hanem nevetségessé is válhatunk.

A szegecsek mostanában nagyon divatosak, és ezért nagyon könnyen lehet velük kiegészíteni, trendivé tenni a cipőket. A stílusuk azonban meghatározó, így romantikát, vagy visszafogott eleganciát ne várjunk tőlük. Viszont a vad, rockeres kategóriában egészen extrém dolgokat is alkothatunk, köszönhetően annak, hogy ezekből az apróságokból formában és méretben is igen nagy a választék.

Festékkel, csillámmal

A feltűnő színek, és az egyedi megoldások szerelmesei itt biztosan megtalálják a számításukat. Ahhoz, hogy festékkel dolgozzunk természetesen ebben az esetben is textilre van szükség. Megfesthetőek a más anyagú cipők is, ám ezekhez speciális festéket kell használni – ami adott esetben már nagyon megdrágítja a megoldást -, mert ha nem így teszünk, akkor az anyag mozgásából adódóan megrepedezhet a szín. Viszont ha a megfelelő cipőt választjuk, akkor egyszerű a dolgunk. Egy népszerű megoldás, ha fogjuk a topánt, és csak az orrát mártjuk a színbe, hagyjuk megszáradni, és már készen is vagyunk.

Csillámpor esetében ragasztót kell használnunk. Ide azonban nem jó a köveknél és strasszoknál alkalmazott szer. Kenhető változat kell. Alaposan tisztítsuk meg a cipőt, és ragasztózzuk be azokon a helyeken, ahol a csillogást szeretnénk megadni neki. Azután óvatosan szórjuk rá a port. Ne sajnáljuk, használjunk belőle bőven, nehogy leperegve foltosan fogja meg a cipőt.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!