szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Élő virágtartók és virágkozmetika

Sulyok Józsefné, 2013. ápr. 04.


Leveles cékla, grapefruit, dinnye, tök, törökparadicsom. M a közös bennük? Kiváló virágtartót készíthetünk belőlük!

Élő virágtartók és virágkozmetika

Egy sárga tökbe, nyáron zöld tökbe, törökparadicsomba vagy dinnyébe szurkáljuk bele a virágok szárait úgy, hogy szép csokrot alkossanak. A tők nedvessége sokáig frissen tartja a virágokat. Ha kevés benne a nedvesség, vágjuk be vízszintesen a felső részét, ebe szurkáljuk a virágokat és kevés vízzel pótoljuk a hiányzó vízmennyiséget.


Hasonlóképpen nagyobb narancsot vagy grapefruitot is felhasználhatunk. Úgy is elkészíthetjük, hogy a gyümölcs tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk, vízzel töltjük, ebbe tesszük a rövid szárú virágokat. Vigyázzunk, nehogy felboruljon a „vázánk”. Télen egy-két szár krizantémot vagy üvegházban nevelt jácintot tehetünk bele.


Ősszel egy leveles cékla alsó részét levágjuk, a felső részébe pedig kimélyedést vágunk, s egy jácinthagymát helyezünk bele. Az egészet fejjel lefelé egy hálóba tesszük, és az ablak elé akasztjuk. A jácint nemsokára nőni kezd, ugyanúgy a cékla levelei, felfelé görbülve. Szép látvány a vérvörös céklalevelek között pompázó jácint. Hasonló ötletes virágtartókat bárki kitalálhat, a szokatlan dolgok is lehetnek hangulatosak, érdekesek.


Virág zacskóban


A padlóváza egy-egy fenyőággal, virágzó faággal, nyáron hosszú szárú virágokkal dekoratív kiegészítője lakásunknak. Sok hely mégis üresen áll. Ugyanis a váza megtöltésére szükséges vízmennyiség cserélgetése nehézséget okoz. Hogy a váza ne maradjon üresen, és a víz cserélgetése se legyen körülményes, a következő megoldást ajánljuk: Tegyünk a vázába egy nagyobb nylonzacskót, széleit tűrjük vissza a váza peremére és színes szalaggal néhányszor körültekerve rögzítjük jó erősen a váza nyakához. Ebbe a zacskóba öntsük a vizet és helyezzük bele a virágokat.


Virágkozmetika sörrel


Takarításnál mindenhol letöröljük a port lakásunkban, a szobanövényeket általában csak öntözni szoktuk, tisztogatni ritkábban. Pedig, főleg nagyobb levelekre, ráülepszik a por, és a virág fénytelen lesz. Ismét magához tér, ha leveleit és szárát is sörbe mártott ruhával vagy vattával törölgetjük meg. A sörfürdő visszaadja a virág leveleinek fényét, üdeségét.

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!