szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Emeletes szamócaültetés

Sulyok Józsefné, 2015. jún. 12.


A szamócatorony megépítéséhez mindenféle méretű, egészen egyszerű agyagcserepekre van szükség. 

Emeletes szamócaültetés

Az a legjobb, ha már a vásárláskor kipróbáljuk, milyen méretű cserepeket lehet úgy egymásba helyezni, hogy a még fennmaradó hely a nagyobbik cserépben elegendő legyen a szamócapalánták fejlődéséhez. Egészen egyénivé varázsolhatjuk a tornyot, ha a beültetés előtt vízálló festékkel beszínezzük a cserepek peremét.

A palánták vásárlásánál ajánlott olyan fajtákat választani, amelyek egész nyáron virágzanak, és termést érlelnek. A növényeket virágföldbe ültessük. Ne feledjük, mielőtt a cserepeket megtöltenék földdel, vízáteresztő réteget alakítsunk ki benne. Minden cserépbe 2-4 növény ültethető.

Az emeletes ültetésnek köszönhetően minden növény elegendő fényhez jut. A szamóca bogyója ugyanis napsütötte helyen a legédesebbek és a legízletesebbek. A növényeket ezenkívül gyakran öntözni és havonta egyszer tápoldatozni kell. Ősszel célszerű a tornyokat fagymentes helyre bevinni és ott teleltetni.

Ezt a szamócatorony építést a gyerekekkel együtt próbáljuk véghezvinni, biztosan nagyon fogják élvezni a kreatív munkát. 

Kapcsoldóó cikk: Karfiollal töltött sertéskaraj

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!