szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Epres rolád

Sulyok Józsefné, 2010. jún. 10.


Süssünk egy 8 tojásos sima piskótát. Én ebben az esetben 8 kanál liszt helyett csak 5 kanállal vettem és 3 kanál darált diót tettem bele. Normális tepsibe raktam, vagyis nem a gáz-tepsibe.

Epres rolád

Mikor kisült, konyharuhára borítottam és lazán feltekertem. Hagytam kihűlni, közben megtisztítottam a földiepret, de szerintem ezt el lehet készíteni mindenféle gyümölccsel, attól függ, milyen gyümölcs érik, milyen van odahaza. Az epret apróbb darabokra felszeleteltem, kivéve, amit díszítésre használtam, mert azt csak félbe vágtam. Körülbelül 50 dkg gyümölcsre lesz szükség a díszítéssel együtt.

 

Majd 500 ml tejszínt felvertem habbá (elég bőven lesz belőle). A tésztát kitekertem a konyharuhából, a hab egy részét a tészta belsejében szétkentem, belenyomkodtam az előre feldarabolt gyümölcsdarabkákat, majd még egy keveset kentem rá, aztán a tészta két végét összehajtottam. A maradék tejszínhabot a tetejére kentem, elsimítottam, majd villával cirádáztam. A tetejét félbevágott földieperrel díszítettem. Hűtőbe rakva több napig eláll, nem kell tartani attól, hogy a tejszínhab összeseik.

 

Használhatunk kevesebb tejszínhabot, vagyis a tetejére nem teszünk belőle, azt csak porcukorral meghintjük. Így a tetejét nem kell díszíteni földieperrel és kevesebb eperre lesz szükség. Mind a két variáció nagyon finom, és mutatós.


Jó étvágyat!
 

 

Kapcsolódó cikk:

Túrótorta vegyes gyümölccsel
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!