Erdélyi sült gomba tepsis burgonyával
Sulyok Timea, 2009. máj. 29.
Nincs csak egy félóránk arra, hogy finom ételt varázsoljunk az asztalra? Ez a főétel pillanatok alatt kész van! Készítsük el az erdélyi székelyek kedvenc ételét.
Kemencében is ragyogóan elkészíthető, de vigyázzunk mert percek alatt elkészül!

Vásároljunk olyan gombát, amelynek nagyobb a feje, szinte mindegy, milyen fajta.
Vajazzunk ki egy tepsit, helyezzük bele a megmosott, letisztított gombafejeket fejjel lefelé.
Majd tegyük be a füstölt sajtot. Fontos, hogy ne natúr sajt legyen, mert az íz hatás intenzívebb lesz különlegesebb sajtok használatával. Akár többféle sajtot is használhatunk.
Fűszerezzük ízlés szerint: só bors, delikát…
Mindkét tepsit helyezzük a sütőbe, s közepes fokozaton süssük készre. A gombának kicsit kevesebb idő szükséges, erre figyeljünk oda. A székelyek ezt az erdőből frissen szedett gombából és gomolyasajtból szokták szabad tűzön elkészíteni, s ez felülmúlhatatlan íz élmény! Kapcsolódó cikk: Kapcsolódó rovatok: Közben vágjuk karikára a megtisztított krumplit és szintén tegyük kivajazott tepsibe. A tetejére szórhatunk a megmaradt füstölt sajtból. Pisi sóval, delikáttal ízesítsük.
Jó étvágyat!
Zöldségleves füstölt tarjával
Hobbi
Kertészkedés
Fórum
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22