szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Értünk a növények nyelvén – Wuxal® Super

Bíró Gábor, 2013. ápr. 05.


Nemcsak nekünk embereknek van szüksége tápanyagokra, hanem a növényeknek is. Még mi egy jó rántott hússal, illetve ki-ki ízlésének megfelelő étellel tudja az éhségét csillapítani, addig a növényeknek ásványi tápelemeket kell táplálkozniuk.

Ezeket a tápelemeket a gyökerükön, illetve egy bizonyos mértékben a levelükön keresztül is fel tudják venni. Sajnos gyakran előfordul, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű és összetételű tápanyag a talajban, így a növényeink éhezni fognak! Különösen nagy veszélynek vannak kitéve a balkonládás és cserepes növényeink, ahol a talajban lévő tápanyag szintje és a tápelemek aránya, lassan de fokozatosan lecsökken, illetve megváltozik. Ezt kezdetben nem fogjuk észrevenni, de aki figyelmes és ért a növények nyelvén, észreveheti ezeket az árulkodó jeleket. Sokszor a növények „éhezése” nem közvetlenül tápelem-hiányokban jelentkezik, hanem egy gyengébb kondícióban, ami fogékonyabbá teszi a növényeinket mindenféle kártevő és kórokozó támadásával szemben. Abban az esetben, ha megjelennek a tipikus tápelem hiánytünetek, mint például sárgás szín, a levélerek közötti rész kifakulása, a levél szélének elszíneződése, akkor már nagy a baj! Jobb ezt megelőzni és kicsit odafigyelni növényeinkre!


Érdemes a lombtrágyázás nyújtotta előnyökkel élni, hiszen így gyorsan és veszteségmentesen tudjuk a tápelemeket kiadni. Ezt már elég korán felismerték, hiszen az első dokumentált lombtrágyázást 1844-ben hajtották végre egy citrus ültetvényen. Persze, akkor még nem ismerték a korszerű formulázott lombtrágyákat, amivel számos tápelemet egy időben és biztonságosan tudunk kiadni. Bizonyára örömmel használták volna a Wuxal® Super lombtrágyát, melynek univerzális összetétele miatt minden növénynél sikerrel alkalmazhatunk. Használata nagyon egyszerű 40-60 ml (vagyis 2-3 kupak) Wuxal® Super -t kell beönteni 10 liter vízbe és utána kipermetezni. Természetesen, ha kevesebb lombtrágyára van szükségünk arányosan csökkentsük a víz, illetve a Wuxal® Super adagját. Meglátja érdemes odafigyelnie növényeire, meghálálják.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!