szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter és a kóbor eb

Sulyok József, 2013. jan. 30.


Egyik kora nyári reggel, egy szomorú, lesoványodott, kóbor, fiatal németjuhász kutya feküdt Eszterék teraszán, a puha lábtörlőn. Mivel szerették az állatokat, megsajnálták, enni, inni adtak neki. Azt hitték, ha jól lakik, majd elmegy. De a kutya nem mozdult. Egész nap ott maradt a házuk előtt. Gondolkodtak, mit tegyenek, milyen megoldást találjanak a kutyus elhelyezésére.

Eszter és a kóbor eb

Éppen akkor ment hozzájuk a szomszéd településről egy ismerősük, akinek megtetszett a kóbor kutya, és mondta, hogy ő befogadja. Eszter és édesanyja autóba csalták a kutyát, s elvitték az állatorvoshoz, aki megvizsgálta, veszettség ellen beoltotta, és féregtelenítő tablettát is adott neki. Ezután elszállították a mintegy négy kilométerre lakó új gazdájához. Örültek Eszterék, hogy megoldódott a kedves állat sorsa. Már szinte el is felejtették a történetet, amikor az eset után két héttel egy reggel, újra ott feküdt a kutya a teraszon. Vagy négy kilométert gyalogolva, visszatalált jótevőikhez.


Az első meglepetés után összeült a családi kupaktanács, megállapodtak abban, mivel nekik van egy öreg németjuhász kutyájuk Ramszesz, így mellé nem lenne jó befogadni. Ezért Eszter javasolta, hogy nagypapát kell rábeszélni, legyen ő a gazdája e hűséges, ragaszkodó állatnak. Úgy is lett. Nagypapa, szokás szerint nem tudott ellentmondani egyetlen unokájának, Eszternek, s befogadta a kutyust.


Az új kutyának névadására Eszternek volt a családon belül előjoga. Felkérésre kis gondolkodás után kijelentette:
- A kutya neve legyen Bonifác!
- A névadással kapcsolatban van egy kis gond - jelezte nagypapa - fiú nevet adtál egy lány kutyának. Ez azon kívül, hogy megtévesztő, bonyodalmat is okozna, az állati törzskönyvben, eb oltáskor és egyéb állatorvosi vizsgálatkor.
- Rendben, értem, ne fokozd tovább – kérte felnőttesen a kilenc éves Eszter nagypapáját - Legyen akkor Bonifác helyett szimplán Boni.

 

Így történt a névadás. Azóta már több mint két év telt el. Eszter és nagypapája együtt viszik sétálni a szabadba a gazdáihoz hűséges, hálás és szófogadó kutyust, a Bonit.
 

Kapcsolódó cikk:

Eszter és a villanyfény

Szél és hófelhő
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia