szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter újévi képzelgései

Sulyok József, 2012. jan. 03.


Eszter amennyire várta a szilveszter - állatbarátként - legalább annyira, tartott is tőle. Már előre aggódott a kutyáknak, macskáknak, madaraknak és más természetben élő állatoknak a petárdák, tűzijátékok hang és fényhatás okozta sokk, riadalom miatt.

 

Eszter újévi képzelgései

Tudta, az emberek a felhőtlen ünnepek és élmények közepette nem törődnek azzal, hogy ami nekik öröm, vidámság, az más élőlényeknek stresszhelyzetet okozhat. Jobb esetben, ilyenkor megtelnek az állatmenhelyek, rosszabb esetben az elkóborolt kutyusok sohasem kerülnek elő.

 

De ettől furcsább elképzeléseiről is mesél Eszter nagypapájának:


Azt képzeltem el, - látva a Föld, különböző pontjairól küldött tűzijátékos híradásokat - hogy valahol a Világmindenségben élő értelmes lények, akik figyelik és keresik hozzájuk hasonló értelem létezését, a földi űrtávcsövekhez hasonló speciális szerkezeteken keresztül azt látják, hogy irdatlan messzeségben egy csillaghalmaz egyik naprendszerében lévő bolygón nagy tüzek szöknek a légbe, körbetáncolva az egész golyóbist, majd váratlanul el is múlnak.

Jelentik is az Értelemtanácsnak, hogy ugyanazt a jelenséget tapasztalják, mint már többször egységnyi idővel ezelőtt.


Tanácstalanok a Tanács tagjai e furcsa, megmagyarázhatatlan jelenség miatt. Fel is veti a Főfő, küldjenek ki felderítés céljából egy repülő csészealjat a furcsa bolygó légterébe.
- A felvételt visszanézve - szolt az Alfő - azt látjuk, hogy vannak kopárabb helyek a folyadékban úszó szilárd talajon, ahol nem látunk fénykitörést, ott landolhatna a csészealj.

 

- Nem látszik biztonságosnak - válaszolt egy tanácstag - ott is kitörhet bármikor ez a furcsa jelenség, de volna egy javaslatom. Mivel ez a jelenség már régóta azonos időben lobban fel és múlik el, számoljuk mi is időnket ettől az égi jelenségtől, hiszen itthon is azt tapasztalják bölcseink, mint azon a távoli bolygón, nálunk is ekkor esik egybe a világosság és a sötétség hossza, s mivel jobban szeretjük a világosságot, mint a sötétséget, köszöntsük a győzedelmeskedő fényt szikrázó, színpompás tűz eregetésével.

 

- Igazad van! – szólt a legtapasztaltabb. Ilyen tűzijátékot és ilyen pontos időben csak értelmes lények tudnak létrehozni. Csináljuk meg mi is, biztosan figyelnek ők is és észlelni fogják, a mi mesterséges tűzhányásunkat, s felveszik velünk a kapcsolatot. Csak idő kérdése lesz, hogy mikor hozhatunk létre velük egy űrközi találkozót.

 

Ezekkel a gondolatokkal játszva, egy közmondás jut eszembe Papi!- jegyzi meg Eszter. Minden rosszban van valami jó! Valahol talán veszik ezeket a különös, földi jeleket.

Ebben bízva, Boldog Új Évet kívánok minden embernek, földönkívülinek és az ilyenkor stresszben lévő állatoknak is. Fejezi be Eszter furcsa, misztikus képzelgéseit.
 

Kapcsolódó cikk:

Eszter és a faültetés
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia