szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Évadzáró kavalkád a kertben

Sulyok Józsefné, 2015. szept. 29.


Sok későn virágzó évelő és nyári virág ősszel ragyogó színjátékkal kápráztat el bennünket. A sárga és a narancs árnyalatok pompás hangulatot teremtenek a kertben. 

Évadzáró kavalkád a kertben

A különböző rézvirágfajták, a borzas kúpvirág fajták között szépen mutat a kék színével a zsálya.

A legtöbb késő nyári évelők kitartó virágzóként sok héten keresztül virágtengerré változtatja a kertünket.

A sárgában, narancssárgában és pirosban pompázó virágok válnak az ágyások sztárjává ezekben a hetekben.

A klasszikusak közé tartozik a sárga kúpvirág, de nélkülözhetetlenek a napfényvirág, a menyecskeszem, az aranyvessző, valamint a kokárdavirág. Az aranyvesszőből a túlburjánzás miatt lehetőleg olyan fajtát válasszunk, amelyik nem szaporodik önvetéssel.

Feltűnő jelenség a fáklyaliliom. A hosszú, erős száron lévő torzsa alakú virágzatok sok fajtánál kétszínűek, amely még jobban felerősíti a hatást. A Dél-Afrikából származó növény napos helyet igényel, és télizöld lombját a téli időszakban fenyőgallyal kell védeni. A szintén dél-afrikai eredetű sáfrányfű szép virágfürtjével egy kis egzotikumot teremt a kertben.

A sárga, narancs és a piros színekben pompázó nyári virágok szép kísérői az évelőknek. Ide tartozik a rézvirág, illetve a dália hosszú ideig virágzó fajtája, amelyek gazdag színválasztékukkal és különböző növési magasságukkal sokféle kialakítási lehetőséget kínálnak. Mutatós növény a nagy virágú borzas kúpvirág, melynek több különböző piros, sárga árnyalatú fajtája létezik.

A napszínek közé néhány sötétebb tónust is be lehet vinni az ágyásba. Például a többéves ibolyakék méhbalzsam, az izsópfű valamint az egyéves kék virágú hamvas zsálya kiválóan alkalmasak erre a célra.

Kapcsolódó cikk: Havasi ribiszke az új sövénynövény
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!