Ezt kend a kenyérre! – Egészséges szendvicskrém
Sulyok Józsefné, 2013. okt. 09.
Nincs párja a saját készítésű szendvicskrémnek, amely egész télen kamránk hűsében eltartható. Egészséges hozzávalók, E-számok nélkül, adalékanyagtól mentesen. Készítsd el te is!
Hozzávalók:
5 kg pirospaprika,
2 kg lilahagyma,
1,5 liter paradicsomlé,
1 liter olaj/olívaolaj,
80 dkg szárazbab,
só,
bors,
4-5 babérlevél,
3 kávéskanál tartósítószer.
Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 9 db 7 dl-es üveg lesz.
A babot megfőzzük és ledaráljuk, majd külön-külön a hagymával, a paprikával is tegyük ezt. A hagymát olajban - használhatunk olívaolajat is – pirítsuk meg, majd tegyük hozzá a paradicsomot is. Végül adjuk hozzá a további hozzávalókat, majd pároljuk készre.
Tipp! Egy másik variáció:
A hagymát olajban megpirítjuk, folyamatosan hozzátesszük a hozzávalókat. Az egészet egyszerre sütjük, bográcsban, kint a szabadban vagy akár a gáztűzhelyen. Megtehetjük, hogy a hagymából 2 kg helyett csak 1 kg-t veszünk, viszont a babból lehet többet is venni. Aki nem szereti, ha túl paradicsom ízű, vehet hozzá kevesebbet, de héját mindenképpen le kell húzni és úgy daráljuk hozzá.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22