szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ezt vesd ősszel!

Sulyok Józsefné, 2014. szept. 16.


5 olyan érvünk is van, amelyek amellett szólnak, hogy korai még elflejtenünk a zöldségeskertünket. A gondos kertész ilyenkor már a jövőt tervezi. Nézzük meg, hogy milyen teendők adódnak most a szeptemberi kertben.

Ezt vesd ősszel!
  1. A legtöbb zöldség vetésére ugyan tavasszal és ősszel kell sort keríteni. Vannak szép számmal olyanok is, amelyeket nyár végén ültethetünk. Ezek november végéig szedhetők, közéjük tartozik az őszi spenót. Ugyancsak ilyen a zöldhagyma, a petrezselyem. A tépősaláta, a fejes saláta és a hónapos retek vetése esetén is még idén ősszel élvezhetjük a termést.
  2. A téltűrő fűszernövények közül sokat most is ültethetünk, ilyen a citromfű, a menta, a tárkony. Sőt a bordáskel, amelyet alig másfél hónap után be is takaríthatunk.
  3. A szabadföldi saját paradicsom páratlanul zamatos. A folyamatos virágzáshoz és termésfejlődéshez mostanában még trágyázzuk meg a növényeket speciális paradicsomtrágyával.
  4. A biokertészkedést szívesen kipróbálók hígított csalán vagy fekete nadálytőfőzettel trágyázhatják a paradicsomot. Ehhez 1 rész növényfőzetet kell 20 rész vízhez keverni.
  5. Ha augusztus legvégén, szeptember elején a cukkini és a többi tökféle már kevesebbet virágzik, vagy lehullanak a meglévő virágaik, lazítsuk fel a talajt a növény körül, és erőteljesen dolgozzunk a talajba zöldségtrágyát. Óvatosan, mert a tökfélék gyökere nem hatol mélyre a talajban.

Kapcsolódó cikk:

A rómaiak után szabadon - Alkoss dézsakertet!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!