szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Facélia szeptemberi vetése

guest     2 556 napja     97 megtekintés
Facéliát szeptember végén szeretném vetni és zöldtrágyának lekaszálni május közepén szőlősorközben.Az irodalom alapján a szeptemberi vetés májusban virágzik,ugyanakkor a növény nagyon fagyérzékeny és elfekszik télen,szerintem kifagy.mi a témában az ismeretlen elem részemre. Lehetséges-e az eredeti szándékom megvalósítása.
0
0
szavazat


1 HozzászólásMayerné Borics Erzsébet
2014. febr. 05. (2 548 napja)
Üdv!
A facélia csírázásához 5-14 nap kell kb. Ennek figyelembe vételével nem mindegy, hogy a hónap melyik szakában veti el, és a növény milyen fejlettségi szintre kerül az ősz folyamán. Befolyásoló tényező lehet még az időjárás.Mivel, lágy üreges szárú, esetleg az enyhébb teleket átvészelheti,de tartósan kemény fagyok esetén valóban fennállhat a pusztulás lehetősége.
Ha áprilisban veti, nyárra , nyár elejére,már kaszálható nagyságúra nő, tehát szerintem az a néhány hét különbség nem számottevő, és szinte nulla a veszteség esélye.Én az Ön helyében inkább a tavaszi vetés mellett döntenék.
Egy kisebb területen esetleg próbát tehet az őszi vetéssel,így megtapasztalhatja hogyan viselkedik a facélia ebben az esetben.
Sok sikert kívánok!
Mayerné


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.