szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fasor a fürdőszobában

Sulyok Timea, 2009. szept. 07.


Érdekes elgondolás, mely erősen emlékeztet - a 80-as években oly divatos – „Díszítsük poszterrel a lakásunkat!” mozgalmára, mely a mai napig ellentmondásos érzelmeket vált ki.

 

A kép láttán ellentétes érzelmek kavarognak bennem, hiszen a korábbi években tapasztalt giccsbe hajló poszter dekorációi nem túl pozitív nyomott hagytak. Biztos mindannyian emlékszünk a vízesésekkel és átfutó őzikékkel teli „csodákra”, melyek büszkén díszítették egyes szobák falait.

 

Mégis próbáljunk elvonatkoztatni ettől az élménytől, s adjunk esélyt az új elgondolásoknak! A képen egy modern fürdőszobát látunk, ahol a formák és a színválasztás is az egyszerűség elvének van alárendelve. E kulcsszavak köré épül fel a helyiség: tiszta átlátható tér, egyenes vonalvezetés, fehér és fekete egysége.

 

A harmóniára törekvés, mint vezérlő elv, elsődleges szempont a fürdőszoba kialakításakor. Látszik, hogy a tervező fontosnak tartja a természettel való összhangot, s azt, hogy életteli helyiséget jöjjön létre. S ehhez szüksége volt - a fehér és fekete színek ellensúlyozásaképpen - a zöld szín segítségül hívására. Leleményes, kézzelfogható módon magát a természetet csempészte be a helyiségbe. A fasorral szegélyezett fürdőkád felüdülést jelenthet egy fárasztó nap után...

 

A végeredmény egyedi és elgondolkodtató. Ha elvonatkoztatunk a korábbi évtizedekben beégett rossz tapasztalataitól, lehet ez járható út a bátrabbak számára, hogy meglepőt és rendhagyót hozzanak létre.

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia