Fekete-erdei muffin
Sulyok Józsefné, 2010. szept. 15.
Hozzávalók:
3 egész tojás, 1 csésze (250 g) puha vaj, 1 csésze (20 dg) kristálycukor, ½ csésze (125 ml) tej, 1 ½ csésze (190 g) sütőporral elkevert liszt, ¼ csésze (30 g) kakaópor.
Tetejére:
1 csésze (100g) tejszín, ¼ csésze (50 g) reszelt csokoládé, a tetejére cseresznye.
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 160-180 C-fokra. A muffin-sütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra.
Tegyük bele a tejet, a lisztet és a kakaóport, majd elektromos habverővel keverjük keményre.
Osszuk el a keveréket egyenlően a papírzsákokba. Süssük 15-20 percig, ez alatt megemelkednek és megszilárdulnak. Hagyjuk néhány percig hűlni, aztán tegyük egy tálcára. A díszítéssel várjunk, amíg teljesen kihűl a sütemény.
Díszítés:
A tejszínt verjük habbá, tegyünk belőle egy-egy adagot minden muffin tetejére, hintsük meg reszelt csokoládéval. És díszítsük egy-egy szem cseresznyével.
Én ezt az adagot megduplázva sütöttem, mert úgy gondoltam kevés lesz egy adag. A tetejére pedig elfelejtettem rászórni a reszelt csokoládét, de önök ne felejtkezzenek meg róla.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22