szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Felesleges? Otthoni iroda vs. prezentációs helyiség

Scheftsik Tamás, 2013. júl. 19.


Az otthoni munkaterületek kialakításánál sokan esnek abba a hibába, hogy kiindulásnak egy irodát tekintenek. Nagy bútorok, egységesített terek, katonás színek és elrendezés. Ez azonban nem csak, hogy nem segíti az otthoni munkavégzést, de fura hatást gyakorolhat azokra az ügyfelekre is, akiket esetleg otthoni irodánkban fogadunk.

Felesleges? Otthoni iroda vs. prezentációs helyiség

Távolodjunk el a sablonoktól, és inkább arra törekedjünk, hogy a munkaterületünk kényelmes, praktikus, és az egyéniségünket tükröző legyen.

Hatalmas asztal

Abban az esetben, ha nem tervezőirodát működtetünk otthon, akkor nem lesz szükségünk egy akkora asztalra, amely körül akár hatan is elférnek. Ez a bútor akkor kitűnő, ha egy hatalmas irodában, az igazgatói pozíciónkat szeretnénk hangsúlyozni. Ezzel ugyanis azt üzenjük, hogy velünk érdemes többmilliós üzleteket kötni, hiszen nagyon tekintélyt parancsolóak, és sikeresek vagyunk. Ha nem fogadunk ügyfeleket, akkor teljesen felesleges egy hatalmas asztallap, de még akkor sem jó ötlet, ha egyszer – egyszer üzletfelek is érkeznek. Az otthoni környezetben egy ilyen asztal visszatetszést kelthet, mert nincs meg hozzá az a körítés, amivel az igazi értelmét elnyerhetné: a hatalmas tér, a kilátás, és az irodaház, ami mind a sikeres üzletet szimbolizálja egy nagyvállalat esetében.

Méregdrága bútorok

Ha egy nagy irodában ülünk, és szeretnénk az üzletfeleknek megmutatni, hogy a cégünk sikeres, akkor érdemes nagyobb összeget fektetni a bútorzatba, hiszen az érték mindig vonzó lehet. Ha azonban otthonról dolgozunk, akkor ez felesleges kiadás. Még akkor is, ha néha üzletfeleket fogadunk, nem sok értelme van az „irodát” így berendezni, ha a ház többi bútora nem a prémium kategóriából kerül ki. Inkább törekedjünk a harmóniára, ezzel többet érhetünk el, mintha hitelekbe vernénk magunkat a megjelenés miatt.

Ital

Az alkohol is egy olyan összetevő, ami nem árt, ha egy ügyvezetői irodában megtalálható. Nem azért, mert az ember folyton bele-bele kortyolgat, hanem mert mutatós, és mert azt hangsúlyozza, hogy a cég feje ihat, amikor akar, hiszen elég sikeres ahhoz, hogy sofőrt tartson. Az otthoni vendégfogadásnál azonban csak ritkán vannak elől az üvegek. Egy kisebb irodába viszonylag ritkán érkeznek akkora emberek, akiknek saját sofőrjük lenne, pláne az otthoni munkaterületre. Ha mégis, akkor lesz időnk elővenni valami finom italt, de inkább egy jó kancsó limonádéval készüljünk, azzal biztosabban érünk el sikert.

Hely

Egy prezentációs helyiségben lényeges összetevő a tér. Nem szabad, hogy nagyon zsúfolt legyen, mert az elvonja a figyelmet a projektről. Éppen ezért hatalmas asztalok, karfás székek, és persze letisztult egyszerűség jellemző, amellett, hogy a tér mindig nagyobb, mint az igazából kellene. Otthon azonban az ember annak is örül, ha egyáltalán össze tud hozni egy kis irodát, le tud csípni egy sarkot az egyik szobából, nem hogy hatalmas tereket nevezzen ki munkaterületnek. Egy otthonban egyébként sem mutatós az ilyesmi. Itt nem az a cél, hogy azt mutassuk az ügyfélnek – ha egyáltalán találkozunk velük – hogy ránk kell bízza a milliárdjait, hanem azt kell sugallnia a térnek, hogy megbízható és precíz munkát kínálunk. Ezt pedig egyszerűbb elérni egy kellemes, otthonos, rendezett térrel.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia