szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Feng Shui fürdőszoba

Szépzöld, 2010. nov. 04.


Az eredeti ősi kínai filozófiában nincs is fürdőszoba, mai szakértők mégis nagy hangsúlyt fektetnek e helység kialakítására.

Feng Shui fürdőszoba

A vízpazarlás egyenlő a jólét pazarlásával. Az eldugult kád és mosdó folyamatos bosszúságot okoz. A Feng Shui szerint ezektől a problémáktól a család betegesebbé válhat, tehát késlekedés nélkül érdemes a vízzel kapcsolatos problémáknak véget vetni.

 

A legjobb, ha a fürdőszoba kissé távolabb esik a bejárattól, mert az ajtó a szájnak, a fürdő pedig a hátsó tájéknak felel meg. Van áthidaló megoldás: egyenlő oldalú, nyolcszögletű tükör, amelyet a családfő köldökének vagy homlokának magasságában kívülről ragasszunk a fürdőszoba ajtóra, így láthatatlanná tesszük ebből a szempontból a helységet. A divatos, hálószobából nyíló fürdő megoldást a Feng Shui nem kedveli.

 

Ha a fürdőszobába lépve rögtön a wc látványa fogadna, rejtsük el, akár egy alacsony fallal, ha tervezés állapotában vagyunk, inkább az ajtó mögé rajzoljuk. A wc ajtója mindig legyen csukva, deszkája pedig lecsukva.

 

Tükörrel tágasabbnak láttathatjuk otthonunk részeit, azonban ezzel sem érdemes túlzásba esni. Az egymással szemben levő tükör a Feng Shuiban nem kedvező, azt az érzést keltheti, hogy távolodunk anélkül, hogy biztos talaj lenne a lábunk alatt. Kerüljük a tükörcsempét, mely szétvágja képmásunkat, valamint a nagyító tükröt, amely eltorzít bennünket.

 

A fürdőszoba szekrényben könnyen felgyülemlik a pangó életenergia, ezért ügyeljünk arra, hogy ne hagyjuk elöl a nem használt eszközöket és figyeljük a kozmetikumok szavatossági idejére.

A fürdő azon kevés helyek egyike, ahol szentelhetünk egy kis figyelmet magunknak. Ezért fontos a megfelelő dekoráció. Minden szín, amelyet a díszítéshez használunk, befolyásolja a közérzetünket. A színen túl, halk zenével és a fürdővízbe csepegtetett illóolajjal a nyugalom és kikapcsolódás szigetét hozhatjuk létre. Forrás: www.epitinfo.hu 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia