szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Finom koktélok déligyümölccsel – nem csak szilveszterre

Orbán Krisztina, 2014. dec. 29.


Az alábbi italreceptekből a szilveszter estére való készülődés során is ötletet meríthetünk, ezekkel az ízletes gyümölcsös italokkal ugyanakkor az év bármely időszakában, bármilyen összejövetelen diadalt arathatunk.

Finom koktélok déligyümölccsel – nem csak szilveszterre

Gyümölcslé-koktél vérnaranccsal és grapefruittal

12 vérnarancs

3 grapefruit

2 dl tonik

2 dl víz

20 dkg nádcukor

lime-, vagy citromkarikák

Egy kis lábasban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük a vizet és a nádcukrot, majd hagyjuk meghűlni a szirupot. A vérnarancsok és a grapefruitok levét kifacsarjuk, majd mindkét gyümölcslét átszűrjük.

Amikor a szirup meghűlt, egy nagy kancsót harmadáig feltöltünk jégkockával, összeöntjük benne a gyümölcsleveket és a tonikot, majd a szirupot is hozzáadjuk. Az italt felszolgálás előtt lime-, vagy citromkarikákkal díszítjük.

Puncs pezsgővel és málnával

3 üveg száraz pezsgő

másfél liter gyömbérsör

7,5 dl ananászlé

3,5 dl triple sec

3,5 dl brandy

1,8 dl málnaízesítésű likőr

fagyasztott málna

Miután a hozzávalóknak az összeéréshez időre van szüksége, az italt egy esti összejövetel esetén a délelőtti órákban készítjük el.

A pezsgőt és a gyömbérsört behűtjük. Az ananászlevet, a triple sec-et, a brandy-t és a likőrt összeöntjük, lefedjük, és néhány órán át hűtőben érleljük. Egy nagy puncsos tál alját feltöltjük jégkockával, majd ráöntjük a hideg italt, valamint a szintén behűtött pezsgőt és a gyömbérsört. Az italba 15-20 szem fagyasztott málnát teszünk, majd felszolgáljuk.

Margarita koktél lime-mal és grapefruittal

2,5 dl tequila

1,5 dl triple sec

1,3 dl frissen facsart grapefruitlé

1,3 dl frissen facsart lime-lé

őrölt chili paprika

lime karikák a díszítéshez

Egy kevés sót és chili paprikát egy kis tányéron nagyjából fele-fele arányban összekeverünk. A kiválasztott poharak peremét egy lime karika levével megnedvesítjük, majd a chili paprikával elkevert sóba forgatjuk. A tequilát, a triple sec-et, valamint a gyümölcsleveket egy koktélkeverőben összeöntjük, majd jéggel feltöltve 15 másodpercig rázzuk. A koktélt jégkockákkal teli poharakba töltjük, és lime karikákkal szolgáljuk fel.

Kapcsolódó cikk: Ezt kend a kenyérre! 9 krém
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!