szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fürdőszoba

Rendetlen fürdőszoba: ég veled!

Rendetlen fürdőszoba: ég veled!
A rendszerezésnek nem csak az az értelme, hogy a dolgainkat könnyebben megtaláljuk. Ha szépen, és helytakarékosan pakolunk, akkor a tér is nagyobbnak tűnik, és helyünk is több marad. Persze nem muszáj minden centire rakni valamit, de a több hely szellősebb elrendezést eredményez, és nem lesz sem káosz, sem pedig zsúfoltság az adott szobában.

Játék a tükrökkel – tér, fény, forma

Játék a tükrökkel – tér, fény, forma
Tükröket minden háztartásban lehet találni, elvégre teljesen hétköznapi használati tárgyak. Ám azon kívül, hogy a ruházatunkat ellenőrizzük bennük, tehát a valódi funkciójukon kívül még sok dologban lehetnek a hasznunkra. És hát ki ne szeretne egy kicsit játszani a tükrök nyújtotta lehetőségekkel?

Amit egy fürdőszobába muszáj betenni

Amit egy fürdőszobába muszáj betenni
Fellapozva a lakberendezési magazinokat elképesztően sok ötlettel találkozhatunk. Sajnos azonban itt sokszor „megvezetik” a szemlélődőt: nem szabad elfelejteni, hogy ezek beállított fotók, és nem feltétlenül azt tükrözik, hogy az adott elképzelés milyen tökéletesen használható a mindennapokban. Lássunk egy-két olyan tárgyat, amire nem feltétlenül van szükségünk ebben a helyiségben.

Fürdőszoba felöltöztetés saját kezűleg

Fürdőszoba felöltöztetés saját kezűleg
A fürdőszoba egyediségét eléri nem olyan nehéz, mint azt elsőre hinnénk. Némi kézügyesség, idő, és persze elszántság kell hozzá, a többi alkatrész már megvan szinte fillérekből. Hogy mi lesz a végeredmény, az nagyban függ tőlünk, de hogy egyedi lesz, az garantált.

Az extrém fürdők szerelmesei

Az extrém fürdők szerelmesei
Szeretne egyedi fürdőszobát, de nem igazán tudja, hogyan is kezdjen neki? Pedig a feladat nem is olyan nehéz, mint hinnénk. Az emberek egyre kevésbé szeretik az egyen megoldásokat, így rengeteg ötletet meríthetünk a netet böngészve.

A fába szorult fürdő

A fába szorult fürdő
A fa az egyik legtermészetesebb anyag, amit a házunk díszítésénél fel tudunk használni. Az előszobában, nappaliban, és a hálókban sokszor találkozhatunk vele, de a sort nem kell feltétlenül itt megszakítani. A fürdőben is egyre jobban hódít a fa, ami nem csoda, hiszen tökéletes lazulást, és csodás látványt tesz lehetővé.

Nem kell a csempe! – Burkolatok a fürdőben

Nem kell a csempe! – Burkolatok a fürdőben
Aki addig abban a hitben élt, hogy ha fürdőszobát szeretne, akkor csempére lesz szüksége, annak éppen itt az ideje, hogy felébredjen. Lehet, hogy elsőre ez egy kicsit furán hangzik, de már rég nem kötelező ezekkel a lapokkal borítani a vizes helyiségeket, mert szerencsére a választék már nálunk is kiszélesedett.

Különleges szaniterek: a drágább a jobb?

Különleges szaniterek: a drágább a jobb?
A szaniterek kiválasztása nagyon fontos, elvégre ezek a bútorok határozzák meg egy fürdőszoba alapvető hangulatát. Ugyanakkor nem lehet tökéletesen csak a megjelenésre koncentrálni, hiszen a funkció ebben az esetben nem elhanyagolható.

Okozz magadnak wellness élményt a fürdődben!

Okozz magadnak wellness élményt a fürdődben!
  Ki ne szeretné azokat az élményeket, amikor szabadságon van, és eljut végre egy olyan helyre, ahol minden, de minden róla szól. Ha azonban történetesen a szürke hétköznapokban vagyunk, akkor nem igazán van lehetőségünk arra, hogy olyan mértékben kikapcsolhassunk, ahogyan azt a szabadságon megszoktuk.

Ötletes tárolás a fürdőben

Ötletes tárolás a fürdőben
A fürdőszoba jellemzően egy nagyon intim területe a lakásnak. Sajnos ezzel együtt a lehető legkisebb is, ami azt is jelenti, hogy ez az a szoba, amiben soha nem fér el semmi rendesen.

Szabadság! Fürdőszoba falak nélkül

Szabadság! Fürdőszoba falak nélkül
A fürdőszoba kialakításának egyik legextrémebb módja az, ha egyszerűen nem teszünk hozzá falakat. Ez akkor történhet meg, ha kifejezetten gyárlakás – szerűen szeretnénk kialakítani az életterünket. Egy kissé szokatlan megoldás, ám nagyon jól működhet egy kellően exhibicionista ember lakásában. Ha ezt a kialakítást választjuk, garantáltan leesik az álla azoknak, akik a lakásunkba jönnek.

Így készíts olcsón mosogatógép tablettát és fogkrémet!

Így készíts olcsón mosogatógép tablettát és fogkrémet!
Folytatva az előző cikkben megkezdett gondolatsort, szerencsére nem érnek véget a fellelhető és elkészíthető anyagok a szappannál és a mosó gélnél. Ha egy kicsit hajlandóak vagyunk utána olvasni, és talán egy kis főzőcskésétől sem riadunk vissza, akkor nagyon olcsón lehet környezetbarát módon tiszta az egész lakás, vagy akár mi magunk.  

Olcsó és környezetbarát háztartás 2 perc alatt

Olcsó és környezetbarát háztartás 2 perc alatt
Amikor a fürdőszobában, vagy a konyhában ténykedünk, sokszor kerülünk kapcsolatba olyan vegyszerekkel, melyek erősen károsítják a környezetet, és persze mindemellett még drágák is. A sok vegyi anyagot azonban nem kell feltétlenül elviselni a lakásban, a bőrünkön, vagy az edényeinken, hiszen ezzel magunkat is mérgezzük. Ráadásul nem kevés pénzt is megspórolhatunk, ha hajlandóak vagyunk néhány percet azzal tölteni, hogy megcsináljuk magunknak a háztartási szereinket.

Így spóroljunk több ezer forintot a vízszámlán

Így spóroljunk több ezer forintot a vízszámlán
Azt sajnos mindenki tudja, hogy a szálák jönnek. Könyörtelenül. Akkor is, ha éppen nincs rá keret. Persze az ember ott próbál spórolni, ahol tud, de mégsem teheti meg, hogy hetente csak egyszer fürdik. De ha egy kicsit odafigyelünk a dolgokra, akkor könnyen megspórolhatunk egy rakás pénzt, és nem is kell lemondanunk a hétköznapi tevékenységeinkről.

Könnyed lebegés a fürdőszobában

Könnyed lebegés a fürdőszobában
Ha szeretnénk egy modern és könnyen takarítható fürdőszobát, akkor érdemes elgondolkodnunk a lebegő bútorok lehetőségén. Ez azt jelenti, hogy sem a szaniterek, sem a kiegészítők nem érintkeznek a talajjal, és a polcoknak sem kell feltétlenül támasztékot kapniuk. Így egyrészt a felmosás 2 pillanat alatt megoldható, másrészt az egész szobának könnyed és légies jellege lesz.

Marokkó vonzásában - a fürdőszoba

Marokkó vonzásában - a fürdőszoba
A marokkói stílust nem csak a nappaliban követhetjük le, hanem a fürdőszobában is, vagyis az olyan helyiségekben, ahol csempézve van. Ehhez nem is kell sok dolog, csak annyi, hogy jó előre gondoljuk végig, mit is szeretnénk. Átalakítással is elérhetünk marokkói hangulatot, de igazán akkor lesz tökéletes a szoba, az erőfeszítéseinket akkor koronázza tökéletes siker, ha már a kialakításnál megadjuk az alaphangulatot.

Amikor a falak nem határoznak meg semmit

Amikor a falak nem határoznak meg semmit
Amikor a fürdőszobát tervezzük, vannak dolgok, amiket mindenképpen el kell döntenünk. Ilyen például, hogy a kádnak milyen keretet adunk, vagy, hogy a kézmosó melyik falra kerüljön. Azután egy kicsit elgondolkozunk. Valóban muszáj a keret? Kell a kézmosóhoz fal? Nem feltétlenül, hiszen a mai fürdőszobabútorok és a szaniterek lehetővé teszik, hogy ne kelljen a falakat is kihasználnunk, amikor tervezünk.  

Színek varázsa a fürdőszobában

Színek varázsa a fürdőszobában
Hinnénk, vagy sem, a fürdőszobában is nagyon fontosak a színek. Hiába csempézett a felület, akkor sem mindegy, hogy milyen árnyalatot használunk, hiszen a színek ereje itt ugyanúgy érződik, mint bármelyik másik helyiségben.

Variációk zuhanyzóra

Variációk zuhanyzóra
A zuhanyzó elég egyhangú terület. Ha szeretnénk feldobni, akkor rendszerint a falat változtatjuk, vagy az ajtókat cseréljük le. De ettől még a zuhanyzó „csak”zuhanyzó marad. Ha azonban egy kicsit kreatívak vagyunk, vagy egy nagyobb összeget is rászánunk erre a projektre, akkor olyan tusolóval gazdagodhatunk, ami mellett egy kád szomorúan elbujdoshat.

Spórolási tippek a fürdőben

Spórolási tippek a fürdőben
Amikor a lakásban a spórolásról van szó, akkor az egyik helyiség, amit érdemes górcső alá venni, az bizony a fürdőszoba. Itt ugyanis aztán dögivel lehet felesleges kiadásokat termelni. A víz, az áram, és persze az a rengeteg eszköz és vegyszer, amit elhasználunk mind-mind sokba kerül. Ám ha egy kicsit tudatosabbak vagyunk, és odafigyelünk, valamit egy kicsit utánanézünk, hogy milyen lehetőségeink vannak, akkor bizony megdöbbentően sokat lehet spórolni, amit azután magunkra, a családra, vagy éppen pihenésre lehet költeni.
Friss hozzászólások

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia