szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fürdőszoba felöltöztetés saját kezűleg

Scheftsik Tamás, 2013. nov. 08.


A fürdőszoba egyediségét eléri nem olyan nehéz, mint azt elsőre hinnénk. Némi kézügyesség, idő, és persze elszántság kell hozzá, a többi alkatrész már megvan szinte fillérekből. Hogy mi lesz a végeredmény, az nagyban függ tőlünk, de hogy egyedi lesz, az garantált.

Fürdőszoba felöltöztetés saját kezűleg

Rattan

Ha szeretnénk egy kis rattannal feldobni a fürdőnket, akkor a legtöbb esetben igencsak mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy kis kreativitással ne lehetne a költségeket lenyomni. Az olyan kisebb kiegészítőket, mint a fogmosó-pohár, vagy éppen a vattatartó, tökéletesen fel lehet dobni egy kis madzaggal. Ehhez kelleni fog értelemszerűen egy tekercs madzag, ragasztó és türelem. A pohárra ragasszuk rá a madzag elejét úgy, hogy az illeszkedjen a legaljához, de ne csússzon alá. Ezután lassan, adott időnként ragasztózva, feszesen csavarjuk a madzagot a pohár köré. Ha elérjük a száját, akkor egy csepp ragasztóval itt is rögzítsük, majd vágjuk le a maradék madzagot. Az egyik legjobb oldala ennek a megoldásnak, hogy azt is egyszerűen elintézhetjük, ha piros, kék, vagy éppen rózsaszín kiegészítőket szeretnénk. Egyszerűen ilyen színben szerezzük be a madzagot.

Kilépő

Aki szereti az időigényes feladatokat, az ezt a kádkilépőt is szeretni fogja. Ami kell hozzá: egy hálós anyag, amin azért nagyobbak a lukak, nagyjából akkorák, amibe az ujjunk belefér, sok elnyúlt, már nem használt póló. A hálóval nincs sok dolgunk, egyszerűen csak egy akkora darabot kivágni belőle, amekkora szőnyeget szeretnénk. A pókkal azonban már pepecselni fogunk. Nagyjából ujjnyi széles csíkokra kell őket vágni, majd a csíkokat egyenlő darabokra. Ezeknek a hossza már ránk van bízva, hiszen ezek lesznek a szőnyeg szálai.

Nem érdemes nagyon rövidre hagyni őket, mert nehéz lesz velük a munka, de nagyon hosszú se legyen, mert akkor furán fog mutatni. Azt se feledjük, hogy egy - egy darabra csomó kerül, és félbe is hajtjuk, így válasszuk meg a hosszukat. Ezután kezdődhet a munka: minden négyszögletű luk minden oldalára csomózzunk egy pólódarabot. Sokáig tart majd, de egyedi, és nem utolsó sorban filléres kádkilépőnk lesz, ami még puha is.

Akasztó

A törölközőket felakasztani szinte minden fürdőben lehet. De az, hogy ezt hova tesszük, az már nem olyan egyszerű. Aki szeretné maga elkészíteni az akasztót, de nem érez magában affinitást ahhoz, hogy fa lapból kivágja, az szerezzen be két „T” alakú vasat. Ezek ne legyenek nagyon, mert a T szárát a falhoz kell majd rögzíteni. Ezután fogjunk egy vastagabb kötelet, és tengerészcsomóval rögzítsük a T vasakhoz a két végét úgy, hogy hagyjuk egy kissé lelógni a közepét. Ezen már csak át kell vetni a törölközőt, és kész is.

A bonyolultabb verzióhoz kelleni fog egy nagyobb fa lap, fűrész, ceruza csavarok és festék. Egy kiválasztott mintát (például egy szétágazó fát kevés levéllel) rajzoljunk fel a lapra, és a fűrésszel vágjuk ki. Tisztázzuk a széleit, és alkossunk hozzá egy kiálló részt is (pl. még egy ágat). Ezt majd csak később rögzítjük. Fessük le, és kis távtartással rögzítsük a falhoz, majd zsanérok segítségével a kiálló részt is csavarozzuk hozzá. Ezután már csak a törölközőket kell ráakasztani, és meg is vagyunk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!