szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fűszeres sült hal Indonéziából

Sulyok Timea, 2008. márc. 13.


A tavasz közeledtével itt az ideje, hogy újra elővegyük a grillezőt és a szabadban készítsük el a következő finomságot.

Hozzávalók 4 személyre

 

4 db tengeri hal egészben
2 db lime, helyettesíthető citrommal
3 db fokhagyma gerezd
gyömbér
1 fej hagyma apróra vágva
kis olaj
3 ek ketchup vagy világos szója szósz
Ízlés szerint használjunk:

koriandert,

köményt,

pici sót
kurkumát,

szegfűszeget
 

 

Tisztítsuk meg a halat, távolítsuk el a belsőségeket és mossuk meg hideg vízben. Éles késsel ejtsünk arányosan 3-4 bemetszést a törzsön. Helyezzük bele a lime-ot vagy a citromot és a hagymát a vágatokba.
Az apróra vágott fokhagymából és a megmaradó lime/citrom préselt levéből készítsünk egy keveréket és a fenti fűszerekkel keverjük össze. Az így keletkezett szószt kenjük a halakra és közepes lángon süssük 15-20 percig, közben óvatosan forgassuk, hogy egyenletesen süljön az ételünk.
 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!