Gasztro
10 perces almás leveles süti
Végtelenül egyszerű, pár perc alatt előkészíthető finomság, ahol az almát nem kell előfőzni!
Színpompás csokis brownie
Elkészítése egyszerű, mindenkinek sikerélménye lesz ezzel a recepttel, ha kipróbálja!
Toszkán rozmaringos frittata
Amit a toszkán emberek is ugyanolyan jól művelnek, mint mi, az a sütés-főzés. Egy firenzei főzőiskolában lestük el a következő receptet.
Isler újragondolva
Nem csak karácsonykor vehetjük elő a mézeskalács készítéshez használt különféle formákat. Az Isler süti is kiválóan alkalmas a formázásra. Mi most a Valentin nap közeledtével a szívecske formát választottuk.
Ronda és finom
Nagyon finom és mellette szól, hogy elkészítése kevés időt vesz igénybe. Kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak!
Mártásmentő akció!
Túl világos, túl sűrű, túl híg?! Nincs minden veszve, elkerülhetjük a bajt és ideális mártást varázsolhatunk a reménytelennek tűnő masszából.
Laza szórós túrós
Ez a recept minden sütésre hajlamos kezdő és gyakorló háziasszony önbizalmát meghozza!
Mákos-sajtosrúd
Megszoktuk, hogyha mákos sütit említünk, általában édes változatra gondolunk. Íme, egy sós „nemlehetabbahagyni” variáció. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Nyúlgerinc borókamártással
Aki még nem próbálta a nyúlhúst, annak is bátran ajánlom figyelmébe. Igazi, tiszta színhúst kínálhat. Könnyű és tápláló, különleges fogás kerülhet az asztalra.
Puha karácsonyi puszedli
Ennek a sütinek az a jó tulajdonsága, hogy nem kell napokig várni arra, hogy megpuhuljon. Amint elkészültünk vele, és a máz megszilárdult, máris fogyasztható.
Könnyű és gyors gyümölcshámozás
A pepecselés helyett gyorsan is túllendülhetünk a gyümölcstisztításon. Nézzük meg milyen egyszerű és nagyszerű módszerek segíthetnek nekünk!
Hogyan készül a jó kávé?
Mindent a jó kávéért! Apró trükkökkel tovább fokozhatjuk a kellemes ízélményt.
Hogyan bánjunk a húsfélékkel és a felvágottal?
A virsli nem pukkad ki, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük. A fazekat félig töltjük vízzel, s ha forr, a fazék tetején keresztbe teszünk egy főzőkanalat, s ráakasztjuk a virsliket, vigyázva, hogy vízbe ne érjen.
Varázskonyha - Mézkrémek és mézes szörpök
Nézzük meg, milyen mézkrémeket lehet készíteni házilag is!
Sárgabarackból készült dzsem
Most van itt az ideje a lekvárfőzésnek. Nem csak sárgabarackból, hanem elvileg mindenféle gyümölcsből készíthetünk házilag dzsemet. Én most a barackkal bíbelődtem.
Frissítse fel kamráját egy új mártással
Édes, savanyú, fűszeres, sőt csípős, de annyira tömény, hogy sokáig elég, és ha húsok mellé adagolja, új ételvarázslatokkal lepheti meg a családját. Ez a néhány tulajdonsága a csatninak már elég meggyőző érv az elkészítés mellett.
Különleges bodzás receptek
Májusban járunk, és ez számomra mindig azt jelenti, hogy itt a bodzavirágzás ideje. Nálunk a bodza igen elterjedt, úton-útfélen nő, sok helyen termesztik is, így gyakorlatilag bárki számára könnyen hozzáférhető.
Cikkajánló
Archivum
Friss hozzászólások
2021.április 02., péntek / 18:49
Artis Pro 20 gramm
2021.március 17., szerda / 18:30
Mi ez a növény?
2021.március 17., szerda / 16:33
Mi ez a növény?
2021.március 10., szerda / 19:12
A rákvirágom szép zöld, de ragacsos. Mit tehetek?
2021.március 04., csütörtök / 20:36
Betegség!
2021.március 04., csütörtök / 20:26
Leander levele foltos
2021.március 02., kedd / 18:56
Leander levele foltos
2021.március 01., hétfő / 21:04
Tűztövis
2021.március 01., hétfő / 21:01
Leander levele foltos
2021.április 04., vasárnap / 18:33