szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gondozott pázsit nélkül nincs szép kert!

Mártha Izabella, 2014. júl. 02.


Az enyhe télnek köszönhetően sok rovar telelt át a kertjeinkben, amik mostanra sok bosszúságot okozhatnak a kertkedvelőknek. Különösen a pázsitokban elbújó kártevőkre, mint például a szúnyogra, kullancsra és földibolhára és pajorra érdemes figyelni, amiket ha nem gyérítünk könnyen megkeseríthetik az életünket!

Gondozott pázsit nélkül nincs szép kert!

Az Artis® egy olyan termésnövelő mikrobiológiai készítmény, amely sem a gyerekekre, sem a háziállatokra nem veszélyes, mivel a hatóanyaga egy a talajban is megtalálható gombafajta. Ez a gomba kedvezőtlen feltételeket teremt a talajban élő és károsító rovarok lárvái számára, így azok nem tudnak elszaporodni. A készítmény felhasználásához és alkalmazásához nyújt segítséget a “Bio megoldások a konyhakertben - Artis®című kisfilm!

Talajkezelésre úgy alkalmazható, hogy a gyep felszínére kipermetezzük, majd a permetezést követően alaposan be kell öntözni. Az intenzív növekedés időszakában akár öntözőrendszerrel kijuttatva is lehet alkalmazni, majd igény szerint 1-3 hónap múlva érdemes a kezelést megismételni!

Egy kis gyorsító a gyepnek!

De ne feledkezzünk meg a tápanyag-utánpótlásáról sem! A sűrű és terhelhető gyep alapvető feltétele a megfelelő tápanyagszint. A tápanyag beépül a gyepet alkotó fűfélék szerkezetébe, ettől megerősödnek, jobban viselik a nyírást, könnyebben regenerálódnak, jobban tűrik a taposást és a szélsőséges időjárásokt is.

 

Erre kínál megoldást a Wuxal® Pázsit műtrágya, amely ideális arányban tartalmazza a gyep és pázsit számára szükséges tápelemeket. A műtrágya szemcséket egyenletesen jutassuk ki a felületre, majd használata után alaposan öntözzük be a műtrágya szemcséket!

Ha mindezeket a munkákat elvégeztük, jó esélyünk van rá, hogy pázsitunk színével, állagával messzire hirdeti a gondos ápolásunk eredményét!

Kapcsolódó cikk: Segítség! Beteg a gyepem!

 

 

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia