szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyerekszoba

Így válaszd ki a gyerekszoba növényeit!

Így válaszd ki a gyerekszoba növényeit!
A gyerekszoba általában egyenletesen meleg és napfényes. 

Jó móka! Fessünk növényekkel!

Jó móka! Fessünk növényekkel!
Évszázadok óta tudjuk nagyon sok gyógynövényről, hogy jótékony hatásuk miatt kültönböző betegségek kezelésére érdemes használni. De az már kevésbé ismert, hogy bizonyos növényeket ruhák, vásznak kozmetikumok és egyéb anyagok festésére is lehet alkalmazni. Lássuk, melyek azok a növények amelyek nemcsak dekoratívak, hanem dekorálásra is kiválók!

Készítsünk sátrat saját kezűleg

Készítsünk sátrat saját kezűleg
Gyerekként az emberek többsége nagyon is szeretett sátrazni. Az sem jelentett semmiféle akadályt, hogy igazi sátra nem volt, hiszen a lakásban és az udvaron elképesztő mennyiségben álltak rendelkezésre a különböző lehetőségek, anyagok, fa rudak

Éljen a hibás CD!

Éljen a hibás CD!
A cd-k igen sérülékeny eszközök. Népszerűek ugyan, de sokszor a hibák miatt már nem használhatóak, így időről időre szemétre kell dobni őket. Ennek persze nem feltétlenül kell így lennie, hiszen a szépen csillogó, kerek felületek nagyon jól újrahasznosíthatóak a lakásban, vagy akár a kertben

6+1 ötlet fél pár zoknik hasznosítására

6+1 ötlet fél pár zoknik hasznosítására
Egy háztartásban nincs olyan, hogy szemét – vallották régen a nagyanyáink egy kis túlzással. Tény ami tény, valóban mindenből kihozták a maximumot, ami az utóbbi időben számunkra is egyre inkább követendő példa lett.

Ezért rejtsd el a fényt!

Ezért rejtsd el a fényt!
Rejtett fényekkel dolgozni igazi öröm. Sokszor hihetnénk azt, hogy ezeknek a megoldásoknak csak egy adott helyen van értelme, de mivel annyi beépíthető lámpa, annyi takarási megoldás, és annyi funkció képzelhető el hozzájuk, így kár lenne behatárolni a lehetőségeinket. Ráadásul a kivitelezése egy ilyen fényforrásnak nem drága, és a legtöbb esetben mi magunk is könnyedén meg tudjuk oldani.

Csinálj elvarázsolt gyerekszobát!

Csinálj elvarázsolt gyerekszobát!
Amíg az ember gyerek, addig a világ igazán varázslatos hely. Amikor azonban elkezd cseperedni, amikor bekerül az iskolába, akkor a képzeleti lények, a csodák mindig, egyre messzebb kerülnek, míg végül szinte teljesen kivesznek belőlünk. De a gyerekek varázsbirodalma sokkal tovább is fenntartható, csak egy kis szülői segítség kell hozzá!

Így játssz a fénnyel a gyerekszobában!

Így játssz a fénnyel a gyerekszobában!
A gyerekek szobájának kialakítás mindig különleges figyelmet kap a szülőktől. Hiszen ez a helyiség nem csak egy szoba, hanem csemetéjük fejlődésének színtere, így fontos, hogy mit és hova tesznek benne. Nincs ez másként a lámpákkal sem, így mielőtt berendeznénk a szobát, vagy átalakítanánk a már meglévőt, gondoljuk végig, hogy mit is szeretnénk mi, illetve a lurkók.

A gombok bűvöletében – vidám díszek egyszerűen, gyorsan

A gombok bűvöletében – vidám díszek egyszerűen, gyorsan
A gombok egy kicsit mostoha helyet foglalnak el a hétköznapjainkban. Hiszen más funkciót nem is adunk nekik, csak azt, hogy két anyagszélt tartósan összefogjanak. Pedig itt nincs vége a lehetőségeknek, hiszen ezek a szép, színes  apróságok nagyon sok mindenen mutatnak remekül. A gomb ékszerek már nagyon elterjedtek, de lássuk, még mi lehet a vidám kis tárgyakból:

5 zöld szépség a gyerekszobába

5 zöld szépség a gyerekszobába
Érdekes dilemmával találhatjuk szemben magunkat, ha a gyerekszobába szeretnénk virágokat tenni. Egyrészt gyönyörűek, és a kicsik általuk megszokhatják a természet közelségét, megtanulhatják, hogyan gondoskodjanak egy másik életről. Másrészt azonban nem szeretnénk, ha egy óvatlan virágkóstolás miatt rohanhatnánk a sürgősségire, mert a gyermeküket megmérgezte a növény.

Utánozhatatlan gyerekszoba fillérekből!

Utánozhatatlan gyerekszoba fillérekből!
Legyen különleges a szobája minden gyereknek! A gyerekszoba más, mint a ház többi helyisége. Nem azért, mert gyerek lakja, hanem azért, mert számára ez az a hely, ami csak az övé, az ő birodalma. Itt játszik, itt tanul, itt tölti az ideje egy jó részét, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a szoba kialakítása.

Készíts menő gyerekjátékok saját kezűleg!

Készíts menő gyerekjátékok saját kezűleg!
A mai világban nem egyszerű a fizetésből kijönni. Hát még akkor, amikor az embernek gyereke is van, aki bizony szeretne szép játékokat, de sajnos ezekre sincs pénz. Ne keseredjünk el, mert van megoldás. Így készíthetünk babaházat, játékkonyhát, kesztyűállatot és a most sláger Minion figurát!

Mit tegyek? Nincs külön gyerekszoba!

Mit tegyek? Nincs külön gyerekszoba!
  Sok háztartásban adódik egy olyan probléma, amit nem is olyan egyszerű áthidalni, ez pedig nem más, mint amikor a gyereknek nem tudunk külön szobát biztosítani. Ilyenkor sincs minden veszve, de arra fel kell készülni, hogy bizonyos kompromisszumokat bizony meg kell majd kötnünk.

Így tedd vonzóvá az iskolakezdést!

Így tedd vonzóvá az iskolakezdést!
A gyerekszobában végzett munka nagyon komoly dolog, hiszen csemetéink fejlődését szolgálja, éppen ezért különösen nagy hangsúlyt kell arra fektetnünk, hogy a körülmények ideálisak legyenek a tanuláshoz, hiszen sokszor nem csak a kedv hiányzik a lurkókból, hanem a környezetük sem nevezhető inspirálónak.

Így készítsd el a gyerekszoba fénylő díszeit!

Így készítsd el a gyerekszoba fénylő díszeit!
Nem is gondolnánk, hogy egy jól kivitelezett, csinos lámpa mennyibe is kerül. Ha azonban gyereklámpát szeretnénk, akkor ezt az összeget még megszorozhatjuk kettővel, ami már a horror kategória.

2 gyerek 1 szoba 2 élettér

2 gyerek 1 szoba 2 élettér
Amikor kicsi a hely, de sok a gyerek, akkor bizony nincs meg az a luxusunk, hogy minden apróságnak saját szobája lehessen. Ekkor kompromisszumokat kell kötni, és egy olyan életteret kialakítani, amiben a két gyerek együtt is kényelmesen elfér úgy, hogy közben mindenkinek meglegyen a saját tere. Ez nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Ötletes galériák a gyerekszobában

Ötletes galériák a gyerekszobában
A gyerekszobában galériát felállítani sokkal könnyebb, mint a ház többi helyiségében. Persze nem azért, mert kevesebb munka van vele, inkább azért, mert nem kötnek minket olyan szabályok, mint a 3 méteres belmagasság megléte, vagy az, hogy ki is lehessen egyenesedni a galérián.

Éljenek az éjszakai fények! De meddig?

Éljenek az éjszakai fények! De meddig?
A kicsikkel sokszor kel harcot vívni a lefekvésnél. Ennek számtalan oka lehet, az egyik mégis kiemelkedik a többiek közül. Ez pedig nem más, mint a félelem, mégpedig a sötéttől. Ezt a gondot nem érdemes fél várról venni, mert sok esetben akár még felnőttkorban is megmaradhat, így a kicsikkel sem érdemes veszekedni miatta.  

Mit tegyek? Csúnya a radiátor!

Mit tegyek? Csúnya a radiátor!
A lakberendezésnek megvan az a nagy előnye, hogy az ember átalakíthatja az életterét. Lecserélheti a bútorait, a textileket, egészen más hangulattal ruházhatja fel a szobát. Éppen ezért lehangoló, amikor rájövünk, hogy bizony van egy – két olyan részlet a lakásban, amit nem tudunk olyan egyszerűen megváltoztatni. Ilyen a radiátor is, amit ezért sokan nem kedvelnek. Persze rögtön megváltozik a véleményük, amikor télen hozzá tudnak bújni a kellemesen meleg fűtőtesthez.  

Vigyázat! Kamaszlázadás a gyerekszobában

Vigyázat! Kamaszlázadás a gyerekszobában
A kamaszok és az ő lázadó életterük Egy kamaszszoba kialakítása nem kis kihívás. Ennek oka nagyon egyszerű: amíg egy kisgyereknek gyakorlatilag minden tetszik, amit mi csinálunk, addig ez egy kamasznál éppen fordítva van. Nincs az a pénz, amiért beismerné, hogy amit mondunk, az még akár jó is lehet, és persze az is biztos, hogy amit ő elképzelt, az a legjobb. Sajnos azonban ez nem minden esetben megvalósítható, így mindketten – vagyis ő is és mi is – kénytelenek leszünk kompromisszumokat kötni. Lássunk néhány alap mozzanatot, ami a gyerekszoba és a kamaszszoba között különbség.