szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyöngyszem

Sulyok Józsefné, 2010. aug. 03.


Sütünk egy 8 tojásos piskótát. Mikor a tűpróba is megvolt, úgy látjuk, hogy megsült a tésztánk, kiborítjuk a tepsiből egy deszkára.

Gyöngyszem

Majd még melegen, egy közepes vastagságú nyújtófára, vagy egy kisebb átmérőjű műanyag flakonra rátekerjük a kisült piskótát és úgy hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük hozzá a krémet. Ledarálunk 30 dkg diót, amit lábasba rakunk, teszünk hozzá 15-20 dkg cukrot, porcukrot és annyi tejet, hogy a massza jól összeálljon. Ezt együtt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Amikor félig kihűlt, keverünk hozzá 20-25 dkg margarint, amit jó habosra elkeverünk. Kevés ideig betesszük a hűtőbe, hogy a továbbiakban jobban boldoguljunk vele.

 

Amikor a tészta kihűlt, a krém is jól kenhető, a tésztát óvatosan kitekerjük, és a belsejét mindenütt megkenjük a rém egyik felével.
Majd a banánt megtisztítjuk a héjától, a két szélét levágjuk (kb 3 db banánra lesz szükség), hosszában a megkent tészta közepébe fektetjük. Ezután a tésztát banánostól összetekerjük. A maradék krémet a tészta külsején egyenletesen elkenjük. Villa hegyével a felületét hullámosan megcirádázzuk, díszítésként egy kis darált diót szórhatunk a tetejére. 
 

 

Jó étvágyat!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!