szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyönyörű karácsonyi ékek fillérekből, kreatívan

Scheftsik Tamás, 2013. dec. 17.


A karácsony nem csak az ünnepről, és a családi összejövetelekről szól, hanem sok esetben arról is, hogy fillérre kiszámolva jövünk ki a hónap végén az extra kiadások miatt. Így sokszor előáll az a helyzet, hogy egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak újabb karácsonyfadíszeket. 

 Gyönyörű karácsonyi ékek fillérekből, kreatívan
Kép: www.demilked.com

Arról még nem is beszéltünk, hogy mi a helyzet akkor, ha unjuk a színeket. Sajnos ilyenkor belenyugodva felhasználjuk, ami a dobozban lapul, sóhajtozva, hogy majd jövőre… Pedig egy – egy okos ötlettel, és egy kis kézügyességgel igazán egyszerűen alakíthatjuk át a díszeinket, vagy előre gondolkodva vehetünk olyan gömböket, amikből olyan ékek készülhetnek, amit csak szeretnénk.

Papír

Nem meglepő, hogy az egyik legjobban használható karácsonyi dísz a papír. Hiszen már nagyanyáink is előszeretettel alkalmazták, így mi miért mondanánk le róla. Sokan azonban nem szeretik az egyszerű papírdíszek nyújtotta látványt, ám most nekik is ajánlunk valami újat. Ne vegyenek plusz gömböket, amiket később nem lehet sehova sem elcsomagolni, vegyenek szép, színes, csillogó vagy matt, mintás vagy egyszínű csomagolópapírt. Ezután nincs is más teendő, mint becsomagolni a gömböket, és mehetnek is a fára. Ezt megtehetjük szép anyagdarabokkal is, illetve akkor sincsen nagy baj, ha kifogytunk a gömbökből. Hiszen a csomagolás miatt nem igazán látszik, mit is akasztunk a fára, így könnyebb kavicsok, fa golyók, vagy bármi olyan megfelel, ami imitálja a gömböket, adott esetben összegyűrt papír is.

Áttetsző gömbök

Akik szeretik az egyedi megoldásokat, azok ne vegyenek előre elkészített díszgömböket. Ma már a legtöbb boltban kapható teljesen átlátszó gömb is, ami bár egyszerűbb, sajnos nem annyira olcsó. Ennek ellenére megéri a beruházást, hiszen garantáltan egyedi díszeket készíthetünk a segítségével. Ragadjunk ecsetet, és fessük meg azt a mintát, ami nekünk a legjobban tetszik, majd szárítsuk meg a gömböket. Aki nem szeret festeni, az kenje be a felületet ragasztóval, és forgassa a gömböt konfettibe, csillámporba esetleg darabokra vágott CD-halomba, de nagyon mutatós lehet színes gombokkal is. Ha kicsit elegánsabbat szeretnénk, akkor ragasszunk rá egy – egy pávatollat, vagy papírból kivágott tetszőleges figurákat.

Amit találunk

Igen, nagyon sok dologból lehet igazán tetszetős dísz, csak egy kis kreativitás kell. Az a narancs, ami már napok óta nem akar elfogyni, rossz esetben a kukában, jobb esetben a komposzton végzi. Pedig fel is lehetne karikázni, majd kiszárítani, és fellógatni a fára. Akár le is festhetjük, vagy csillámozhatjuk egy kicsit. Ugyanígy tökéletes dísz lehet a szárított citrom karika, illetve egy-egy már nem kellő fahéjrúd is. A kertben, vagy az utcán, ha belebotlunk egy – egy szép tobozba, azt se hagyjuk ott. Hiszen nagyon jól mutatnak a karácsonyfán, vagy a lakás téli díszei között, akár magukban, akár festve, vagy csillámozva is.

Steampunk

A viktoriánus, a goth divatirányzat találkozása megbolondítva egy kis gépesítéssel. Ez a steampunk, ami nagyon is magával ragadó tud lenni. Főleg akkor, amikor rájövünk, hogy ennek köszönhetően a régi kacatok fogaskerekei gyönyörű díszekké avanzsálhatnak. Persze alaposan le kell őket tisztítani, hogy csillogjanak, de ez igazán nem nagy munka. Aki szereti a színeket, az festékszóró segítségével meg is festheti a kerekeket, ízlése szerint.

Kapcsolódó cikk:

Készíts ajándékot karácsonyra! – Hógömb és díszkeretek
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!