szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyümölcs a szájra és szép lesz a mosolya!

Topor Erika, 2015. ápr. 01.


Ápol, finom, egészséges, vegyszermentes, könnyen beszívódik – mi kell még? Természetes ajakápolót készítettünk!

Gyümölcs a szájra és szép lesz a mosolya!

Azokat a kozmetikumokat szeretem, ami nem csak természetes, de még finom is. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: amit megennék, azt szívesen kenem a bőrömre is. Főleg kisgyermekek bőrére! Így készült az erdei gyümölcsös ajakbalzsam receptje is.

Az erdei gyümölcsök csersavtartalma, az ásványi anyagok, flavonoidok, tannin, polipeptidek, vitaminok, vas, kalcium, foszfor, magnézium tartalmuknak köszönhetően értékes alapanyagok a kozmetikai iparban is. A vitaminok nagy része sajnos a készítés során nem marad a krémben, de a többi hasznos összetevő többnyire megmarad.

Az erdei gyümölcsök egy részét magunk is begyűjthetjük, de ha nincs már lehetőségünk, akkor akár a vásárolt, vagy a mirelit gyümölcsök is felhasználhatók.

Az ajakbalzsam másik összetevője a kókuszzsír, mert az alapját adja az egésznek. A kókuszzsír a bőrrel érintkezve hamar folyóssá válik – és általában melegben is folyós lesz! – és viszonylag gyorsan beszívódik a bőrbe.

Harmadik összetevő a propolisz, melyet mindig ellenőrzött méhészetekből vásároljuk.

Tehetünk továbbá még pár csepp citromlevet is a keverékbe, de ez elhanyagolható.

Hogyan készül a krém?

A 100 ml kókuszzsírhoz két evőkanál gyümölcsöt adunk, melyet alaposan összepréselünk és lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen össze nem áll krémként a keverék. Mivel a meleg keverék teljesen folyékony és tartalmazza a magokat, héjdarabokat, így egy sűrű szűrőn át leszűrjük és jól záródó kis üvegekbe töltjük.

Mikor már nem forró, csak épp langyos a főzet, adjunk hozzá pár csepp propoliszt. Alaposan keverjük el és hagyjuk dermedni.

Célszerű hűtőszekrénybe tárolni, de ha jól záródó üvegbe töltjük, akkor akár magunkkal is hordhatjuk. Ízre kellemes, finom gyümölcsös és teljesen természetes, így kisgyermekeknek is adható, mivel nem probléma, ha lenyalják, megeszik a krémet.

Kapcsolódó cikk:  Készítsd saját kezűleg! Tavaszi ajtódekor
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!