szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ha unod a hagyományos polcokat

Scheftsik Tamás, 2014. jún. 12.


Mutatós polcai bárkinek lehetnek, ráadásul nem is kell hozzá mélyen a zsebünkbe nyúlni. Egy kis kreativitással nem csak olcsó, hanem egyedi bútoraink lehetnek, amik a hangulatteremtésben is jeleskednek, és jó érzéssel is eltöltenek, hiszen a kezünk munkáját dicsérik.

Ha unod a hagyományos polcokat

Kép: www.davidmweinberg.com

Dobozokkal

Azt már többször láthattunk, hogy remekül fel lehet használni a kiürült gyümölcsös ládákat arra, hogy dohányzóasztalt készítsünk belőlük. De arra is alkalmasak, hogy polcként funkcionáljanak. Ehhez természetesen alaposan meg kell őket tisztítani, sőt egy csiszolás és lakkozás, esetleg festés sem árthat, de ha mindez megvan, akkor nagyon mutatósak is. ráadásul az elhelyezésükkel még inkább egyedivé tehetjük őket. Ha egymás fölé kerülnek úgy, hogy a következőt mindig enyhén megdöntjük, akkor olyan hatást kapunk, mintha egy szekrényünk lenne, ami éppen eldől.

Egy kis változtatás

A már meglévő léceket is feldobhatjuk a polcainkban. Egy rendszer összeállításában nagyon mutatós lehet egy - két szép nyárfa ág, amit megfelelő nagyságú darabokra vágunk. Az alsó támasztékot erősebbre alkossuk, hiszen ezen áll majd az egész rendszer. A polcok közé szépen illesszük be a letisztított vágófelületű fákat, és ragasszuk, vagy csavarozzuk oda. Ha nem elég a támaszték, használhatunk több ágdarabot is.

Ha a polcrendszerünk nagyon nagy, akkor érdemes azt egy – két helyen a falhoz rögzíteni, nehogy a súly miatt kibillenjen. Ezzel biztonságosabb lesz a bútor, de a dekorációs értékéből semmit nem von le.

Az a bizonyos létra

A létrák mostanában virágkorukat élik, bár nem eredeti funkciójukban. Mivel nagy divat az egyedi megoldás, és a meghökkentő, de praktikus bútor, így a létra új funkciót kapott. Egy kis átalakítást ugyan igényel, de ezért cserébe valóban szép polcrendszerünk lesz.

Első lépésben tisztítsuk meg a létrát és fessük, vagy lakkozzuk le. Attól függően, hogy milyen típusú az eszköz két megoldás is kínálkozik a polccá alakításra. Az egyszerűbb az „A” alakú létrák esetében van. Itt egyszerűen csak a fokoknál kell a léceket – amik a tulajdonképpeni polcok lesznek – áttolni, és rögzíteni. Nem fontos, hogy minden lécet azonos hosszúságúra vágjunk, de arra figyeljünk, hogy a teherbírásuk megfelelő legyen.

A másik lehetőség, amikor a létra „R” alakú. Ez jellemzően háztartási kivitel, és nem mutat az előző módszerrel elkészítve. Itt egy kicsit vágni is kell, mert akkora polclapokra van szükségünk, mint a létra egyes fokainál a távolság. Így viszont egy kifelé és lefelé kissé terebélyesedő polcot kapunk, ami nagyon mutatós és praktikus is, hiszen az alsó részek átláthatósága nagyobb a szokásosnál.

Övekkel

Az igazi, puritán, és hangulatos megoldáshoz két hosszú, bőr övre lesz szükségünk. Lehetőség szerint ugyan olyanok kellenek, de apró különbségekkel sem lesz nagyon eltérő a végeredmény. Hajtsuk félbe az öveket, és tegyünk az aljukhoz egy lécet. Ha az öv mérete engedi, akkor tegyünk feljebb még egyet. A rögzítést nyugodtan megoldhatjuk szögekkel vagy csavarokkal is. az öveket a csatoknál fogva a falra erősítjük, és már készen is vagyunk. Arra azonban érdemes figyelni, hogy ne terheljük túl a polcot, például kifejezetten tömött könyvespolcot ne csináljunk belőle.

Kapcsolódó cikk:

6 ötlet az egyedi fogasokra
Hozzászólások (1)

Farkas Nikoletta
2014. jún. 12. (3 039 napja)
ötletes


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia