szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hadidobos

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 03.


Nem rokona a jól ismert Dobos tortának! Nézzük, mit takar e név.


50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 dkg szalakáli (ammóniumbikarbonát) tejben felfuttatva, 4 evőkanál cukor. Összekeverjük langyos tejjel, hogy könnyű tésztát kapjunk, és 5 részre osztjuk, majd kinyújtjuk, egyesével kisütjük a lapokat. A lapok eléggé véknyak lesznek, nehéz vele bánni, de se baj, belenyomkodjuk a tepsibe. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben.


Töltelék


2 l tej, 60 dkg cukor, 10 dkg kakaó, 8 púpozott evőkanál liszt. A lisztet, cukrot, kakaót először kevés tejjel simára keverjük, aztán folyamatosan a többit is hozzákeverjük. Folyamatos keveréssel a masszát sűrűre főzzük. Ha gazdagon akarjuk, egy ráma margarint kavarunk bele, mikor már félig kihűlt. Langyosan a lapok közzé tesszük rétegezve.


Máz


1 teavaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor. Ezt a masszát egy edényben, meleg vízre állítjuk, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. A víz ne legyen túl meleg, mert a vaj kicsapódhat, legyünk óvatosak. Aztán az összerakott tészta tetejére rákenjük.

 


Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok:

Receptek,

Kertészkedés,

Hobbi

 

 



Kapcsolódó cikk:

Habos meggyes




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!