szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hálószoba

Csináld magad! Megismételhetetlen ágyvégek

Csináld magad! Megismételhetetlen ágyvégek
Az ágy jellemzően nem az a bútordarab, amiben nagyon sok variálási lehetőségünk van. Megvesszük a boltban, és esetleg a huzatokkal tudunk változtatni rajta. Vagy mégsem, hiszen kezünkben a lehetőség, hogy alapvetően megváltoztassuk a nyoszolya hangulatát azzal, hogy saját magunk készítjük el az ágyvéget!

Éljenek a falmatricák! Más hangulat egy mozdulattal

Éljenek a falmatricák! Más hangulat egy mozdulattal
Sok esetben, amikor a szobában ülünk, akkor azon gondolkozunk, hogy vajon hogyan dobhatnánk fel a hangulatát a helyiségnek. A falfestés túl nagy munka, a bútorok átrendezése pedig nem elég nagy változás.

Melyik a menő? Tároló-választó 3 lépésben

Melyik a menő? Tároló-választó 3 lépésben
Avagy beépített vs. hagyományos A lakások kialakításánál fontos szempont a tárolás, éppen ezért sarkalatos kérdés az is, hogy milyen szekrényt álmodunk meg az adott szobákhoz. Nem arról van szó, hogy milyen formákkal és színekkel szeretnénk dolgozni, hanem arról, hogy egy bolti verziót fogunk beilleszteni a szoba miliőjébe, esetleg egy beépített darabbal hozzuk összhangba a többi bútorunkat.

A zavartalan együttélés titka

A zavartalan együttélés titka
Talán fölösleges is hangsúlyozni, hogy a lakásunk dísze a virág. A legjobban, legszebben berendezett lakásból sem hiányozhatnak a szobanövények. Semmi sincs, ami pótolná a virágok szép formáit, színét, kellemes hatását. Mégsem állíthatjuk, hogy egy virágnak a lakás valamennyi részében egyformán jó helye van, s egyaránt dísze lakásunknak.

Így teremts tengerparti hangulatot itthon!

Így teremts tengerparti hangulatot itthon!
Az ember a nyaralásból hazatérve sokszor érzi azt, hogy otthon is szeretné azt érezni, amit a tenger partján. Bár a hűs habokat nem lehet elhozni hozzánk, egy kis ügyességgel a hangulat megteremthető. Arra azért érdemes figyelni, hogy tengerparti házzá alakítani belülről egy X. kerületi lakást, lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnik, de a végeredmény akármilyen jó is lesz, amint kilépünk, összetörik a kép, és egy kicsit nevetségesnek hat az erőfeszítés. Ennek ellenére egy kis hangulatkeltés nem árthat, ha nem visszük túlzásba.

Tükrözz otthon! De hogyan?

Tükrözz otthon! De hogyan?
Avagy a tükörcsempe, tükörfal, tükörpadló A tükör nagyon fontos szerepet tölt be egy lakásban. Ám rendszerint csak adott helyeken találkozhatunk vele. A fürdőben, az előszobában, ritkábban a halóban, vagy kis részletekben, a nappaliban. Ez azonban nem törvényszerű, hiszen ha szeretnénk, akkor nagyon különleges megoldásokkal is élhetünk a tükröződő felületeknek hála. Annyi kell csupán, hogy kilépjünk az 50X70 centis tükrök vonzásából, és egy kicsit elengedjük a fantáziánkat.  

Mindenütt tévé – de jó-e ez nekünk?

Mindenütt tévé – de jó-e ez nekünk?
Mostanában van egy olyan készülék, ami betölti a központi szerepet szinte minden szobában, ez pedig nem más, mint a tv. Hogy ez kinél miképpen alakult ki, az mindegy is, a lényeg inkább azon van, hogy jó-e, ha egy adott helyiségben van.  

Elegáns spanyolfalak saját kezűleg

Elegáns spanyolfalak saját kezűleg
A spanyolfal mindig is az előkelő lakások kedvelt dísze volt. Ám sajnos egy – egy szebb darabért olyan horror összegeket kérnek el, hogy az embernek leesik az álla. Ha ennek ellenére szeretnénk egy ilyen kiegészítőt, akkor készítsük el mi magunk. Nem lesz olyan egyszerű a dolgunk, de nem is lehetetlen küldetés

Így varázsolj Afrikát otthonodba!

Így varázsolj Afrikát otthonodba!
A különböző stílusirányzatok közül az egyik legvonzóbb kétség kívül az afrikai. A fekete kontinens kalandossága és vadsága tükröződik vissza a szobabelsőkön, bár az is igaz, hogy rendszerint nem így néznek ki az afrikai lakások. A törzsi szimbólumok, a szobrok és a szőtt anyagok azonban nagyon mutatósak, hangulatossá, meleggé és barátságossá teszik a szobát  

A hálószoba nyugalma?!

A hálószoba nyugalma?!
Az otthonunk minden egyes szobájának megvan a maga funkciója, a hozzárendelt érzések és hangulatok. Ha innen szemléljük, akkor a hálószoba a pihenés és a relaxálás színtere, éppen ezért a berendezésnek is ezt kell hangsúlyoznia.  

Tükrök a hálóban: lehet-e, kell-e?

Tükrök a hálóban: lehet-e, kell-e?
A hálószoba az egyik legnyugodtabb és legtöbbet használt helyiség a lakásban, annak ellenére, hogy csak aludni járunk ide. Amikor azonban megszólal a vekker, és mi kikászálódunk a párnák közül, rendszerint akkor is a hálót használjuk, mivel legtöbbünknél itt vannak a ruhásszekrények is. Éppen ezért nem mindegy, hogy hol van a tükör a helyiségben, illetve, hogy egyáltalán van-e.

Készítsünk ágytámlát saját kezűleg

Készítsünk ágytámlát saját kezűleg
Sok mindent el lehet készíteni házilag, is, ezzel pedig rengeteg pénzt lehet megspórolni. Egy ilyen lehetőség az ágytámla is, hiszen ehhez igazán nem kell nagy kézügyesség. Az is igaz azonban, hogy ez a lehetőség akkor az igazi, ha olyan ágyról beszélünk, amit a falhoz tolnak, mert a mutatóssága is lesz a legjobb.  

Készítsünk egyedi mintás függönyt!

Készítsünk egyedi mintás függönyt!
A textilek festése első hallásra bizony igen bonyolult feladatnak tűnik, pedig ma már nem az. Szinte mindenki emlékszik azokra az időkre, amikor a batikolás volt az egyetlen lehetőség arra, hogy egy már megunt pólót feldobhassunk. Ez azonban nagyon körülményes volt, és sok kosszal is járt. Ma már szerencsére a hobbyboltokban rengeteg féle festékkel találkozhatunk, így nem jelenthet gondot az egyszerű lenvászon, vagy éppen a selyem festése sem.

Álomhálók / Rémálom-hálók

Álomhálók / Rémálom-hálók
A hálószoba kialakításakor egy sereg olyan dolog van, ami csodálatosan és izgalmasan hangzik, de komoly gondokat okozhat. Olyanok is szép számmal akadnak, amiknél az ember spórolni próbál, de sajnos előfordul, hogy a pénz megfogására tett kísérlet éppen az ellenkezőjét eredményezi: plusz kiadásokba ver minket. Amikor a hálószobánkat rendezzük be, akkor gondolkodjunk előre: biztosan szeretnénk azokat a futurisztikus, monumentális, vagy éppen spórolási célzatú dolgokat, amik első blikkre nagyon is vonzóak voltak?

Élhető tetőterek

Élhető tetőterek
A tetőterek sok fejtőrésre adhatnak okot, hiszen sok olyan bevett megoldás van, ami itt nem működik, illetve olyan terekkel találkozhatunk, melyek kihasználása egy kis kreativitást igényel.  

Kreatív megoldások tetőterekbe

Kreatív megoldások tetőterekbe
Sokan elkeseredve mondják, hogy sajnos tetőtérben laknak. Pedig ezeknek az élettereknek is megvannak a maguk szépségei, és amivel az átlagtól nagyban eltérnek, így remekül ki lehet használni az adottságaikat, hogy teljesen egyedi lakásokat hozhassunk létre.  

Használjunk követ a hálóban is

Használjunk követ a hálóban is
A hálószobában viszonylag ritkán találkozhatunk kővel. Ha mégis, akkor azt rendszerint a falon, vagy végső esetben a padlón lelhetjük, de máshol szinte soha. Pedig strapabíró anyag, és remek választást jelent azok számára, akik allergiában szenvednek, vagy éppen utálnak hosszasan takarítani.

Nyugiszoba

Nyugiszoba
 A saját lakás egy csodálatos dolog, ám viszonylag ritkán fordul elő, hogy teljesen egyedül lehetünk benne. Ez persze egyáltalán nem baj, de időről-időre előfordul, hogy szeretnénk egyedül maradni a gondolatainkkal, vagy éppen csak elegünk van a világból, és magányosan akarunk tévézni, olvasni, vagy bármit csinálni.

A tökéletes budoár

A tökéletes budoár
A budoár, vagyis a pihenő-öltöző szoba olyan kiváltság, amit rendszerint az ember csak akkor tudhat magáénak, amikor már nem az első lakását nyűvi. Ám ha igazán tökéletes társítást szeretnénk, akkor sok mindenre kell odafigyelni, mikor kialakítjuk. A színek és az anyagok harmóniája nagyon fontos, ám ezek mellett sok olyan megoldást is érdemes figyelembe venni, amire esetleg elsőre nem is gondolnánk. Ha így járunk el, akkor sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, valamint a pénztárcánkat is.  

Lógó nappali, háló

Lógó nappali, háló
Bútoraink kiválasztása sohasem könnyű feladat. Sok mindent kell szem előtt tartani, és az egyedisége sem mindegy. Van egy olyan bútorcsalád, melyet ma már bárki beszerezhet, és garantáltan szokatlan de kellemes megjelenést érhet el általuk. Igaz, nem tartoznak a legolcsóbb lehetőségek közé, de extra funkciókat is rejtenek magukban. Lássunk most néhány megoldást a függesztett bútorokra.