szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hálószoba

A háló kialakítása

A háló kialakítása
A hálószoba kialakítása egy nagyon fontos mozzanat a lakásunk berendezésénél. Ez az a hely, ahol mindennapi fáradalmainkat kipihenhetjük, ahol a stressz végre lekerülhet rólunk. Sajnos azonban nem mindig sikerül úgy kialakítani a helyiséget, hogy az elősegítse a pihenésünket, és az éjszakai feltöltődésünket. Nem minden bútornak vagy kiegészítőnek kell helyet biztosítani a szobában, mert sok esetben nem hogy javítunk a helyzeten, hanem ronthatunk is rajta.

Az álmok puha keretei

Az álmok puha keretei
Amikor az emberek az ágyról beszélnek, legtöbbször egy klasszikus franciaágy jut eszükbe, matraccal és négy lábbal. Funkcionálisan megfelel, a kinézete pedig mindegy. Vagy mégsem? Bizony, ha egy kicsit körülnézünk, találkozhatunk olyan remekekkel is, melyek nem csak hogy a funkciójukat látják el tökéletesen, de még a design terén is élményt nyújtanak.

4 forró tipp a hideg téli napokra

4 forró tipp a hideg téli napokra
A tél egyik legkellemetlenebb velejárója az, hogy amikor egy fárasztó és sötét nap után bedőlnénk az ágyba, a jéghideg lepedő érintésétől azonnal felébredünk. Persze mire kellő hőfokra melegítjük, eltelik jó néhány perc, és ekkor sem tanácsos forgolódni, mert a többi része ugyanolyan hideg marad, mint előtte volt.

Hangulatteremtés a hálóban

Hangulatteremtés a hálóban
A hálószoba egy család életében rendkívül fontos. Ha már megvannak a gyerekek, és a munka mellett nem jut időnk még a párunkra is, akkor ez az a helyiség, ahol újra csak egymás társaságát élvezhetjük. A harmonikus hangulathoz azonban nem elég, ha a háló mindössze funkcionális. Kellenek a színek, a fények, az illatok is, hogy tényleg azt érezhessük, ez a tökéletes kikapcsolódás és a nyugalom szigete. Ezek a kellékek sokat segítenek abban is, hogy nem szürküljön bele a kapcsolatunk a hétköznapok monotóniájába, hanem megmaradjon a szikra.  

4+1 tanács a hálószoba kialakításához

4+1 tanács a hálószoba kialakításához
Amikor a lakás belső terét kialakítjuk, különös figyelmet kell szentelni a hálószobának. Ez az a helység, amelyben a pihenés és a regenerálódás oroszlánrésze történik, ezért nem mindegy, hogy hogyan néz ki.

Ágy a szekrényben

Ágy a szekrényben
Azoknak, akiknek kis alapterületű a lakásuk és szobájukba problémát jelent a kényelmes fekvőhely elhelyezése, vélhetően hasznos lenne, ha az ágy nappal eltűnne. Az ággyá nyitható kanapék ezt ugyan némiképpen megoldják, ám fekvőfelületük többnyire osztott, ami nem előnyös és a helyigényük is jelentős. E hátrányokat azonban a könnyen lenyitható, szekrénybe zárható ágyak nappal megszüntetik, és csak este foglalnak el jelentősebb helyet a lakóhelyiségben.

A gipszkarton-fal is tapétázható

A gipszkarton-fal is tapétázható
Napjainkban már egyre több helyen használnak gipszkartont – praktikus tulajdonságai miatt - falazat-burkolat céljára. A gipszkarton falak bevonására a falfestésen kívül a tapétázás is szóba jöhet, de a felület előkészítése ilyen esetekben nagyobb odafigyelést kíván.

A nyugodt alvás záloga: jó ágyrács, jó matrac

A nyugodt alvás záloga: jó ágyrács, jó matrac
Még a legnyugodtabb alvás közben is a helyzetváltoztatással terheljük a gerincoszlopot és az izmokat. Pedig az izomzat és a szövetek regenerálódásához szükségünk van a lazító, pihentető alvásra. Ennek feltétele a megfelelő „alvási környezet” megteremtésének, melynek előfeltétele a megfelelő alvási rendszer (matrac, ágyrács, vagyis bázistartó, matracvédő, párna) kiválasztása.

A tárolás kedvelt módja

A tárolás kedvelt módja
- a toló- és csuklóajtós szekrényekről. A beépített toló- és csuklóajtós gardróbszekrények egyre népszerűbbek, olyannyira, hogy lassan kiszorítják a hagyományos szekrényeket  

Sárga a hálóban

Sárga a hálóban
A sárga az egyik leggyakrabban használt szín, amit otthonunk felöltöztetéséhez használunk. Mi idézi elő ezt a sokszor tudatalatti választást? Ismerjük meg az okokat és figyeljük meg a sárga szín hatását a hálószobában!

Kék-zöld foltok 2.

Kék-zöld foltok 2.
Íme, egy remek ötlet azoknak, akik eredetivé és egyedivé szeretnék hálószobájukat varázsolni!

Vidéki romantika

Vidéki romantika
Szemünk első pillantásra megakad a fa gerendákon, mennyezeten, a kőből kirakott falakon. Vidéken járunk, ahol az idő lassulni látszik…

Visszafogottság bája

Visszafogottság bája
Szeretnénk tartózkodni az erős és meghatározó színektől hálószobánk kialakítása során? De mégis figyelemfelkeltőt és egyedit szeretnénk? Két példán keresztül most ötletet meríthet!

A sejtelmes háló

A sejtelmes háló
A fekete már az elmúlt évek száműzetése után ismét megérkezett lakásainkba. Kihívás fekete bútordarabokkal berendezni otthonunkat - nemcsak háziasszonyi szempontból -, mert nehéz mellé megfelelő színt találni.

Finom elegancia

Finom elegancia
Hálószobánk belső világunk, életünk színtere. Szolgálja a pihenést, intimitást, a külvilágtól való elvonulást.

Királyi háló

Királyi háló
Ki ne álmodozott volna gyermekkorában arról, hogy királyként vagy királynőként egy gyönyörű kastély ura vagy úrnője legyen? A bemutatott hálószoba kialakítások életre keltik a gyerekkori álmokat!

A háló színtelenül

A háló színtelenül
Hálószobánk kialakításánál elsősorban a kellemes és vidám árnyalatok jutnak eszünkbe. Most azonban olyan megoldásokat láthatnak, amelyek színtelenségükkel hódítanak.

Jóleső eklektika

Jóleső eklektika
Az eklektikáról – az eredeti jelentésének megfelelően – akkor lehet beszélni, ha a stílusok egy épületen vagy épületbelsőn belül keverednek egymással.

Kék-zöld foltok

Kék-zöld foltok
Ismét egy megállapítás - miszerint: a kék és a zöld nem fér meg egymás mellett -, amely tévhitnek bizonyult! Itt a példa, hogy ezek a színek jól mutatnak együtt, még a hálószobában is!

Tárolás a hálószobában

Tárolás a hálószobában
Forrás: www.epitinfo.hu   Egy lakásban soha nem elég a tároló hely, ezért ahol csak lehet, próbáljunk meg kialakítani erre a célra alkalmas tárlóhelyeket. Elsősorban a hálószoba az a helyiség a lakásnak, melyben a zsúfoltság elkerülése végett igyekszünk minél kevesebb bútort elhelyezni. Az ágy viszont akkora helyet foglal el az általában amúgy is kicsi helyiségben, hogy szinte rajta kívül nincs csak egy félméternyi hely, hogy azt két oldalról megközelíthessük. Ezért a hálószoba mérete miatt, a tér ésszerű kihasználására a legkézenfekvőbb tárolási hely az ágy alatti rész.  
Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia