szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Használd ki! Sarokszekrény másképp

Scheftsik Tamás, 2014. jan. 31.


A sarkokkal az a nagy baj, hogy igen nehéz rendesen kihasználni őket. Ha meg valaki veszi a fáradságot, és szisztematikusan beilleszt egy szekrényt, akkor azon veszi észre magát, hogy nem tudja teljesen kihasználni azt. A lakás bútorai közül talán a konyhai szekrényeknél a legnagyobb a gond, hiszen mindegy, mekkora egy konyha, a hely sosem elég benne.

Használd ki! Sarokszekrény másképp
Kép: www.en.dickson.com.cn

Északi megoldás

Aki ezzel a gonddal küzd, biztosan felkereste már a svéd bútoráruház konyha szekcióját, hiszen nagyon sok, ötletes megoldással találkozhat. Ezek között az is megtalálja amit keres, akinek kocka alakú a sarokszekrénye, de az is, aki téglalapban gondolkodik. Az áruk nem éppen kellemes, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy olcsóbb, mint a lakást bővíteni, és ésszerűbb, mint edényhegyek között létezni, vagy folyton mosogatni. Hiszen ha ezek nincsenek, akkor a sarokszekrények kihasználtsága erősen kérdéses. Bepakolni még csak – csak lehet, de azután ki is szedni, ha valami kell, az nagyon bonyolult. A polcok és forgó rendszerek segítségével azonban nem lesz olyan edény, amit egyszer elpakoltunk, és soha többé nem is látunk.

Ha nem megy…

Egy ilyen hatalmas bútorboltnak megvannak a maga hátrányai. Ezek többek között azok, hogy egyszerűen nem készülhet fel minden kis apró lehetőségre. Ennek megfelelően előfordul, hogy a kialakított rendszer – bár nagyon csábító – egyszerűen nem fér el, vagy nem megvalósítható. Ilyenkor marad az orrlógatás, és a „bevált” „elpakolom, és soha nem használom” rendszer. Pedig nem kell így lennie, hiszen ezt az igényt, vagyis a tökéletesebb helykihasználást nem csak az északi szomszédok ismerték fel. Ha egy kicsit kutakodunk a neten, akkor bizony rengeteg alternatív lehetőségre bukkanhatunk. Ezek között van olyan, ami fiókos rendszerrel oldja meg a feladatot, de olyan is akad, ami a már említett polcokhoz nagyon hasonló megoldásokat kínál, ám a formái eltérőek. Ezzel pedig kiküszöbölhetőek azok a hibák, amikor nem lehet kihúzni a rendszert, mert a fal, egy másik szekrény, hűtő, sütő, hintaló, miegymás útban van.

Asztalossal

Természetesen nem csak a mozgatható, forgó, ide – oda csúszó megoldásokkal lehet egy konyhát korszerűvé és helytakarékossá tenni. Egy egészen hagyományos megoldás is kínálkozik, mégpedig az, hogy egy asztalos segítségével olyan polcokat kap az adott sarokszekrény, melyek alakja nem megszokott. Hiszen hol van az leírva, hogy egy fiók csakis négyszögű lehet? Ha már sarok, akkor legyen a tartozék is csúcsos, ami nem csak, hogy nem kivitelezhetetlen, hanem a végeredmény még egyedi is, sőt, praktikusságban felveszi a versenyt az említett mozgó rendszerekkel. Mindemellett pedig a szakemberek is előállnak olyan ötletekkel, amik nekünk eszünkbe sem jutottak, így ha ilyen gondunk van, nyugodtan kérdezzünk, az még nem kerül semmibe, viszont közelebb visz minket a megoldáshoz!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia