Házi sűrű paradicsomlé készítése
Szépzöld, 2013. szept. 10.
Télen jó szolgálatot tehet nekünk az általunk főzött paradicsomlé, hiszen kiváló ital és emellett az ételek ízesítésére is felhasználható.

15 tő folyton érő futóparadicsom palántát veszek fagyosszentek után. Július és augusztus hónapban több alkalommal nagyobb mennyiségben 10-20 kg szedhetek róla.
Megmosom, szárától vastag héjától megtisztítom. Feldarabolom, esetleg kézzel összetöröm akkor, ha előbb a kifőzést választom. Nagy edényben főzöm, míg a héjáról leválik. Paradicsompasszírozón átengedem, kipasszírozom. Majd a szirupot újra felteszem főni, a sűrűsége miatt is és azért is, hogy elálljon. Tiszta, előre kiszárított csavaros üvegbe beleszűröm. Szalicilt teszek a tetejére, majd száraz dunsztba rakom egy napra.
Az utóbbi 10-15 évben paradicsomdarálón kipasszírozott paradicsomot főztem ki.
Jó munkát hozzá!
Kapcsolódó cikk:
A lecsó eltevése
Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Hobbi
Fórum
Webáruház
Kapcsolódó könyv:
Veteményes kert
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14