Hitted volna? Erre is ja sütőpor
Sulyok Józsefné, 2014. aug. 28.
Téves aki azt hiszi, hogy a sütőpor csak a sütemények elkészítésében segít! Nézzük , hogyan oldja meg problémánkat ha folttisztításra kerül sor.

- A gyerekekkel kézműveskedtek és ragasztós lett a kezük? Vegyen elő egy tasak sütőport, kezdjenek el egy keveset morzsolgatni belőle a tenyerükkel. A ragasztó eltűnik.
- Sütés után, amint kivettük a süteményt vagy más sültet a tepsiből, még melegen szórjunk sót az edénybe. Majd újságpapírral dörzsöljük ki a megfeketedett maradékokat, még mielőtt beleszáradna.
- A sószóróban nem áll össze a só, ha néhány szem rizst teszünk a tartóba, mert a szemek magukba szívják a nedvességet.
- Gondoskodjon róla, hogy a mosogatóból akadálymentesen lefolyjon a víz. Ehhez hetente egyszer egy evőkanál sót kell a lefolyóba szórni, majd egy csésze vízzel leforrázni. Utána 10-15 percig ne használjuk a lefolyót.
- Ha krumplit vagy tésztát főzzünk elég a főzővízbe egy kiskanálnyi vajat tenni, esetleg kevés olajat csepegtetni, így nem kell attól tartanunk, hogy forráskor kifut a víz, és emellett a tészta sem ragad össze.
- A termosz használat közben elveszíti csillogó belsejét. Szórjon bele ütőport, majd forró vízzel öntse fel, és legalább 2 órán keresztül hagyja állni benne. Vagy a sütőpor helyett egy evőkanál ecetet beleönteni, és aztán mehet rá a forró víz.
- Az alumíniumedény újra ragyogó lesz, ha rebarbara kompótot főzünk benne.
- Ha odakap az étel, tegyük át egy másik edénybe. Szórjuk be a lábos égett részét sütőporral, és öntsünk rá vizet.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23