szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Szabadidő

A hála halála

A hála halála
"Hála, ha van hallhatatlan, ha elmarad, az a halála" A legtöbb ember másokkal szembeni jótéteményéért nem vár hálát, nem azért teszi. Alapvető emberi tulajdonság, a másokon való segítés. Ott lapul minden ember természetében, de a rossz szándék is, no meg a felejtés, a hálátlanság is. Jótét helyébe jót ne várj, vallják a pesszimisták. Nekik van igazuk? Nem hiszem, de néhány történet mintha őket igazolná.  

Facélia, a méhek kedvence

Facélia, a méhek kedvence
A facélia (mézontófű) termesztése hazánkban az elmúlt harminc évben vált igazán kedveltté és ismertté. A növény magyar neve is mutatja, hogy rendkívül jó méhlegelő, s ezen túl gyönyörű növény, melyet képeink is bizonyítanak.

"Nagy ember" lettél 3.

Az előzmények itt olvashatóak: 1. rész, 2. rész Váratlanul mentem haza, Vásárosnaményba. László öcsémet kerestem, de nem volt otthon. Lent halászott a Krasznán, a Langónál. Utána mentem, hiszen évtizedek óta nem jártam gyermekkorom kedves játszóterén.

"Nagy ember" lettél 2.

Előzménye itt olvasható Ahogy az ember öregszik, egyre többször kell, s illik menni a temetőkbe szerettei, ismerősei, barátai sírjához. Ilyenkor találkozhatunk régi barátokkal, iskolatársakkal is, akik hasonló okból járják a sírkerteket. Halottak napján, a vásárosnaményi újtemető bejáratánál álltak néhányan, s beszélgettek.

Nagy ember lettél - folytatásban elmesélve

Nagy ember lettél - folytatásban elmesélve
Kisvárosi, falusi helyen az emberek ma még erősen számon tartják, ha valaki körükből szerintük sokra vitte az életben. Egyfajta büszkeség keveredik az „én is lehettem volna, ha az életem másképpen alakul”, vagy „jobb tanuló voltam, jobb képességű, de nem volt szerencsém…” irigységgel. Ha ezt az irigységgel kevert figyelmet, tiszteletet kellő alázattal fogadja a valamilyen okból kiemelkedett iskolatárs, kortárs, falubeli, akkor a rokonszenv erősebb lesz. A nagyember lettél, sokkra vitted megjegyzéseket ezért is csínjával illik kezelni. Remélem nekem sikerült.

Vagány cica

Vagány cica
Gyermekversek...

Szentmihályi szilánkok 5.

Szentmihályi szilánkok 5.
Előzménye:  Szentmihályi szilánkok 4.   Szembesülés   Hamvas Miklós, szőlőskerti szomszédom úgy döntött, hogy kivágja a fél kertjét beárnyékoló diófáját. Ekkor tájt jött divatba a stihl fűrész és a fakitermelésben segített neki Róka István kertész szakember.  

Szentmihályi szilánkok 4.

Szentmihályi szilánkok 4.
Szerző: Sulyok József Előzménye: Szentmihályi szilánkok 3. Paraszti bölcsesség R. Kovács Laci bátyám mostanában lenne 100 éves. Hite szerint mondhatjuk: Isten nyugosztalja haló poraiban is. Alacsony, mokány, olyan 150 cm-es, piros arcú, mindig mosolygós, huncut szemű parasztember volt. Áradt belőle a paraszti bölcsesség, a segítő készség, és ahogy divatosan szoktuk mondani, az építő kritika is.

Pőrén

Pőrén
 

Lakodalmi előkészületek 2. rész

Lakodalmi előkészületek 2. rész
Előzménye: Lakodalmi előkészületek 1. rész Milyen szokásokat követtek eleink a házasságkötéskor? Hogyan zajlott egy igazi vidéki lakodalom?

Lakodalmi előkészületek 1. rész

Lakodalmi előkészületek 1. rész
Milyen szokásokat követtek eleink a házasságkötéskor? Hogyan zajlott egy igazi vidéki lakodalom? Cikkünkből választ kapnak ezekre a kérdésekre.

Nyuszi kaland

Nyuszi kaland
Gyermekversek...

Csillag

Csillag
 

Epervadászok

Epervadászok
Gyermekversek...

Gyepű

Gyepű
 
Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia