Hogyan készül a jó kávé?
Sulyok Józsefné, 2012. nov. 22.
Mindent a jó kávéért! Apró trükkökkel tovább fokozhatjuk a kellemes ízélményt.

A kávé vize mindig friss és hideg legyen.
Hintsünk néhány szem sót főzés előtt a kávéba, jobb lesz az aromája.
Tegyünk a vízbe egy csepp szódabikarbónát, lágyabbá teszi a vizet.
Az eszpresszó kávé tisztább lesz, ha jól megmosott, néhány szem nyers tojáshéjdarabkát teszünk a kávéporba.
Ha gyorsan szeretnénk egy csésze kávét készíteni és nincs Nescafé a háznál, akkor egy kávéskanál kávéőrleményt tegyünk egy sűrű teaszűrőbe, öntsük le forrásban levő vízzel, és addig tartsuk benne, míg kávénk megfelelő erősségű lesz.
Ha sok kávé fogy, időt és energiát nyerünk azzal, hogy reggel lefőzzük az egész napi szükséges kávémennyiséget. A termoszban 10 órán keresztül meleg marad.
A Nescafét ne forraljuk fel, mert veszít az aromájából, csak forralt, forró vízzel öntsük fel.
Török kávét úgy készíthetünk, ha nagyon finomra őrölt kávét összekeverünk cukorral és kevés vízzel, és egy nyeles edényben 5 percig főzzük. Adagonként egy kávéskanál kávé, 1 kávéskanál cukor, 1 mokkás-pohár víz.
Jegeskávét úgy készíthetünk meleg nyári napokra, ha megfelelő mennyiségű Nescafét forró vízzel oldunk fel. Hűtsük le, majd hideg tejet adjunk hozzá. Vaníliafagylalttal és esetleg cukorral összekeverve, hosszú poharakban tálaljuk.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22