szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hogyan válasszak? - Modern ülőgarnitúrák

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 29.


Amikor a modern ülőgarnitúrák kerülnek szóba, sokan nem is nagyon tudják, hogy miről is van szó. Ez persze nem csoda, hiszen az ember nem figyeli a széktrendeket, mert nincsen rá szüksége. Ám amikor elkezdünk keresgélni, hogy lecseréljük a régit, akkor kistányér méretű szemekkel konstatáljuk, hogy mik is vannak, hogy könnyebb legyen a válogatás, lássuk, hogy hogyan is alakul a választék a különböző szempontok szerint.

Hogyan válasszak? - Modern ülőgarnitúrák

High Tech

Ezeknél a garnitúráknál nagyon fontos a használhatóság. Bár nagyon elegánsak, és letisztultak, mégis többet tudnak, mint egyszerű elődeik. Ez pedig nem más, minthogy kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk őket. Ez azt jelenti, hogy akár a háttámlát, akár az ülőrész is állíthatjuk, sőt, fejtámlát is kihajthatunk, vagy akár egy lábtartót is elővarázsolhatunk bútor alól. A kényelemben valóban nincs hiány. Ezenfelül a tervezők a legtöbb esetben arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy a tárolással se nagyon kelljen bajlódnunk. A beépített rekeszek, zsebek és egyéb érdekes megoldások segítségével nem gond, ha a narancslevünket a karfára tesszük, hiszen ki van neki alakítva a hely, és a távirányító sem fog többé nyomtalanul eltűnni, hiszen egy zseb számára is fenn lesz tartva. Egyetlen hátulütője ezeknek a szépségeknek az áruk, amik viszont kifejezetten borsosak, ezenfelül nem éppen a legotthonosabb a megjelenésük, bár tény, ez nagyban függ attól is, hogy milyen stílusú szobába kerülnek.

 

Formák

Ha már modern, akkor nem maradhatnak ki az egyedi formavilággal ellátott darabok sem. Ezek között pedig mindenki találhat olyat, ami hozzá áll a legközelebb. Vannak a teljesen egyszerű kategóriák, ahol mindenféle rátét, fagy felesleges hajlítás nélküli ülőgarnitúrákkal találkozhatunk, ami egy minimál stílusú szoba egyik legmegkapóbb éke lehet. És persze ott vannak a finoman szólva bohó darabok, melyek leginkább valami fura bababútorra emlékeztetnek. Ezek között találkozhatunk olyanokkal, melyek gömbökből épülnek fel, és persze olyanokkal is, melyek formavilága egy meseszereplőre, vagy az elvarázsolt kastély berendezésére hajaz. Egy-egy darabba még bele is lehet szeretni, azt azonban ebben az esetben is tudnunk kell, hogy nem éppen a legolcsóbb termékek között járunk.

 

Kényelem

A „modern” ülőgarnitúrák között egyre nagyobb teret hódít egy olyan darab, amit közel sem lehet fiatalnak nevezni. Tulajdonképpen a legkorábbi elődeivel a középkorban találkozhatunk, igaz, akkor még inkább ágy gyanánt használták és a tölteléke is más volt. Igen, a babzsák-fotelekről és garnitúrákról van szó, melyek nem csak fiatalos kivitelben kaphatóak. Létezik bőr kivitelük is, mely megjelenésében nem marad el a többi, elegáns garnitúrától. Hogy használata más, az tény, hiszen bár a megjelenése előkelő, a belőle való felállás, illetve a lehuppanás már közel sem az. Emiatt azonban kárpótol minket az a tény, hogy a személyünkhöz idomul. Erre egyik másik kanapé sem képes, a babzsákfotelek ugyanis felveszik az alakunkat. Ez azt jelenti, hogy ha egyenes háttal ülünk le, akkor stabil alátámasztást kap a gerincünk, és nem nekünk kell helyezkedni a fotelben ahhoz, hogy ez megvalósuljon. A rossz hír, hogy az árak itt sem a legjobbak, a jó azonban az, hogy ha érzünk magunkban elég kitartást, és egy kicsit utánamegyünk a dolgoknak, akkor otthon is elkészíthetőek.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia