Így bánj a hússal! 10+1 ötlet
Sulyok Józsefné, 2013. jún. 17.
Mi a teendő, hogy a panír ne peregjen le a húsról? Mit ne tegyünk a csirkehússal? Apró, de életmentő ötletek!

A vagdalt hús akkor lesz különösen ízletes, ha a jól kinyomkodott áztatott kenyeret hagymás fűszeres zsírban megpároljuk, mielőtt a hússal összekeverjük.
Akkor is ízletesebb lesz a vagdalt hús, ha vékony szalonnaszeleten sütjük meg. Előnye még, hogy nem ragad az edény aljára. Nyomjunk egy kis lyukat a hús közepébe, hamarabb sül meg. Sütés után a lyuk eltűnik.
A hamburger különösen ízletes lesz, ha egy kevés reszelt citromhéjat teszünk bele.
Ízletes lesz a baromfi, ha nem használunk sok és erős fűszert hozzá, mert elnyomja a természetes jó ízét.
A baromfit sohase készítsük angolosan, félig nyersen. Mindig süssük, főzzük puhára, de úgy, hogy a hús ne váljon le a csontjáról.
A csirkedarabokat panírozás után tegyük egy órára a hűtőbe, nem pereg le a bundája.
Ha a tyúk nagyon nehezen fő meg, öntsünk egy fél dl konyakot a levébe.
Ha a halat egy percig forró vízbe mártjuk, sokkal könnyebben tisztíthatjuk le a pikkelyeket.
A hal különösen finom lesz, ha sütés előtt 10 percig tejben áztatjuk.
A friss halat, ha erőteljesebb a szaga, rövid ideig áztassuk ecetes vízbe. Ráadásul omlósabb és ízletesebb lesz a húsa.
A mélyhűtött halat, de a tengeri halat is tejben áztatva olvasszuk fel. A tej megszünteti a mélyhűtő szagát, és a hal jobb ízű lesz.
Kapcsolódó cikk:
A hússütés nem ördöngősség - 11 fortély
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22