Így kandírozzuk a rózsaszirmot!
Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.
Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.
A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.
Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.
Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.április 24., vasárnap / 08:22