szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így kell sütni a húst! 11 tipp

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 12.


Ha gyorsan megpirítjuk a hús mindkét oldalát, akkor megtartja a levét. 

Így kell sütni a húst! 11 tipp

Villa helyett cukorfogóval vagy tortaszedővel fordítsuk meg a húst, mert a szúrt lyukakon át kifolyik a húslé. Főzés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az is lé-vesztést okoz, legjobb tálalás előtt sózni.

.Amikor virsli-füzért főzünk, csak akkor válasszuk szét a darabokat, amikor már majdnem kész az étel. Így nem fakad ki a töltelék

A kolbászt sütés előtt forgassuk lisztbe, ez megakadályozza, hogy összezsugorodjon vagy szétpukkanjon a serpenyőben, illetve először főzzük 5 percig.

Amikor hamburgert sütünk, olaj helyett szórjuk be a serpenyőt vékonyan sóval. A húspogácsa saját elvében meg fog sülni anélkül, hogy leragadna.

Gyorsan és teljesen átsül a hamburger, ha lyukat fúrunk a húspogácsa közepébe. Miközben sül és duzzad a hús, a lyuk eltűnik.

Gyorsan és tisztán panírozhatjuk be a húst, ha a fűszeres liszttel együtt műanyag zacskóba tesszük, és addig rázzuk, amíg a hús teljesen lisztes nem lesz.

Nem kunkorodik össze a szalonna, ha villával megszurkáljuk vagy sütés előtt hideg vízbe mártjuk a szalonnacsíkokat.

A fémszűrővel fedett serpenyőből nem fröccsen ki a zsír, a gőz viszont szabadon távozhat. A szűrő levételénél legyünk óvatosak, használjunk fogó-kesztyűt.

Tegyünk kenyérszeleteket a grill-tepsibe a rács alá, hogy felszívják a lecsepegő zsírt. Ez esetleg a zsír meggyulladásának esélyét is csökkenti. Gyorsabban készül el az étel, ha grillsütőt előmelegítettük.

Húspuhítás céljából használjunk ecetet a húspácolásra. Keverjük össze az ecetet azonos mennyiségű erőlevessel vagy étolajjal, és egy órán át áztassuk benne a húst sütés előtt.

Ha nagyon forrón tálcán tálaljuk a bárányhúst, nem dermed meg rajta a zsír.

A sózott sonkát főzés előtt áztassuk félórát át tejbe. Zamatos, lédús lesz a főtt sonka, ha a főzőlevében hagyjuk kihűlni.

Kapcsolódó cikk: Óvakodj tőle: farkasboroszlán
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!