szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így készíts papírból gyönyörű dekorációt!

Scheftsik Tamás, 2014. ápr. 17.


A dekoráció egy lakás igazi lelke, hiszen ha jól választjuk meg a darabokat, akkor egészen különleges hatásokat érhetünk el. Egyes elemek sokszor annyiba kerülnek, mint a szoba teljes berendezése együtt. Gyermekkorunkban még csodaszépnek találtuk a papír dekorációt is, ám ez felnőtt korunkra megváltozott. De miért? Hiszen a papír rengeteg formában felhasználható, és egy kis türelemmel olyasmit alkothatunk, ami megdöbbentően mutatós!

Így készíts papírból gyönyörű dekorációt!
Kép: www.diy-enthusiasts.com

Ajtó dekor

Sokszor emlegettük már a bejárati ajtóra szánt koszorúkat. Ezeknek gyakorlatilag csak az alapjuk az, ami külön költséggel jár, és a rájuk kerülő díszek mér saját elképzelés szerint működhetnek. Kivéve, ha az egészet papírból készítjük, mert ebben az esetben az alapra sem lesz szükségünk. A különböző színű és mintázatú papírokból tölcsért hajtunk, és azt összeragasztjuk, hogy a formáját megtartsa. A tölcséreket egy kis körre erősítjük úgy, hogy a vékony részüket odaragasztjuk, és egymással is összeillesztjük őket. Ha szeretnénk, akkor akár több szintet is készíthetünk, így a koszorú még látványosabb lehet.

Húsvét, karácsony

A legnagyobb ünnepeinken a díszítésen is nagy a hangsúly. A karácsonyi és a húsvéti dekorációk alapkellékei a fenyő és az aranyvessző. Ezekre aggatjuk a gömböket, tojásokat, miegymást. Ezeket pedig természetesen elkészíthetjük papírból is. nem baj, ha nagyon laposak a díszek, a színeikkel és a mintáikkal ezt a hátrányosságot kiküszöbölhetjük. Ám ha jobban szeretjük a térben is kiterjedt ékeket, akkor hajtogassunk egy kicsit. Kockákkal és sokszögekkel is dolgozhatunk, de nyulat, csibét, és még nagyon sok mindent hajtogathatunk, ha szeretnénk. A kivágott és ragasztott részletekkel is tökéletes eredményt érhetünk el, és ezek se nem kerülnek sokba, se nem vesznek el az ünnep fényéből, sőt!

Virágok

Igen, a papír arra is alkalmas, hogy virágokat készítsünk belőle. Ezt szintén megtehetjük hajtogatva, de akár krepp papírból kivágva is. az élethűség szempontjából két dolgot kell szem előtt tartani: a nagyobb virágokat nehéz tökéletesen leutánozni, így ha az a cél, hogy megtévesztő legyen, akkor inkább több, kisebb fejjel próbálkozzunk. Ha félünk, hogy egy kicsit erőltetettnek tűnnének a virágok, akkor túlozzuk el őket. Egy hatalmas fejű szellőrózsáról senki sem gondolja, hogy igazi, de ez a kérdés háttérbe is szorul, hiszen nagyon látványos, és uralja a teret, így tökéletes dísz lehet belőle.

Lámpák

Amikor papírból készítünk lámpát az első, amire nagyon oda kell figyelni, hogy tartsunk megfelelő távolságot az izzótól, nehogy a papír meggyulladjon. Ha ezt betartjuk, akkor viszont különleges lámpákat készíthetünk.

A nagy papírgömb-láppákat használhatjuk alapnak, és színezhetjük, pikkelyezhetjük, de akár hosszan leomló papírcsíkokkal is dekorálhatjuk, attól függően, hogy milyen hangulatot szeretnénk elérni.

Akár asztali lámpát is készíthetünk papírból, mely megszólalásig hasonlít egy tengeri szivacsra. Első körben kis tölcséreket készítünk, méghozzá igen sokat. Ezeket ragasztóval rögzítjük, és hagyjuk megszáradni. Ha kész, akkor óvatosan egymásra ragasztgatjuk körben úgy, hogy egy szivacsot mintázzanak (érdemes hozzá egy képet használni útmutatónak). A lámpa alján hagyjunk ki egy kerek részt, ide jön majd a foglalat, és a talp, ami a dekorációnkat tartja. Mehet bele a körte, és már készen is vagyunk!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!