szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így készíts üde asztali díszt tavaszi virágból!

Sulyok Józsefné, 2013. máj. 10.


Könnyen és gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá csak egy mélyebb tál vagy kaspó, egy kis kreativitás, némi kézügyesség, no meg a különböző tavaszi virágok. De, hogy kerül a képbe a cellux?

Így készíts üde asztali díszt tavaszi virágból!

Előkészültünk a fűnyíráshoz és a régen látott füves területünk helyett, apró margarétával teli gyepszőnyeg fogadott. Először nem akartunk lenyírni, hiszen sajnáltuk a kis virágokat.


Szedtem belőle egy csokrot, aztán erőt vettünk magunkon és mégis nekiláttunk a nyíráshoz, mondván, pár nap múlva ismét nyílni fognak a virágtövek. Úgy is történt, most újra gyönyörűen virágzik a fűben a kis százszorszép.


Szedtem az udvarban lévő gyöngyvirág leveléből is (de csak díszítés céljából), a csatorna partján számtalan mezei virágot találtam még.


Ezután kezdődhetett a munka kreatív része. Én egy Erdélyben vásárolt korondi mintás tálat vettem alapul. Vékony cellux csíkokat ragasztottam a kaspó tetejére, keresztbe és hosszában is. Így több négyzet alakú lyukakat kaptam. Ezekbe a lyukakba beleszurkáltam a virágokat, a zöld levelet díszítésként. Tölcsér segítségével a lyukon át felöntöttem a kaspót vízzel.


Teraszunk asztalára kihelyezve napok óta gyönyörködhetünk a tavaszt hozó dísztálban. Ha a virág elhervad, az éppen nyíló virágokkal, újra készíthetünk kedvünk szerint szemet gyönyörködtető virágos asztali díszeket.


 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!