szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így készítsd el a gyerekszoba fénylő díszeit!

Scheftsik Tamás, 2013. szept. 02.


Nem is gondolnánk, hogy egy jól kivitelezett, csinos lámpa mennyibe is kerül. Ha azonban gyereklámpát szeretnénk, akkor ezt az összeget még megszorozhatjuk kettővel, ami már a horror kategória.

Így készítsd el a gyerekszoba fénylő díszeit!

Persze, azok a szülők, akik ezt nem engedhetik meg maguknak, vagy nem hajlandóak ennyit kiadni egy lámpáért hoppon maradnak, és jó esetben egyszerű, semmitmondó csillárt tesznek a szobába, rossz esetben a csupasz körtét. Vagy mégsem?

Hiszen ezek a kiegészítők is elkészíthetőek otthon, ráadásul viszonylag egyszerűen, és még a végeredmény is látványos lesz. Lássuk, hogyan alkothatunk saját kezűleg gyereklámpákat.

Csillár

Bár tény, hogy lehet kapni kifejezetten gyerekszobába alkotott csillárokat, sajnos az is igaz, hogy ezek árának hatása felér egy A kategóriás horrorfilmével. Hogy mi az oka, hogy a sokszor egyszerű, és műanyag lámpák többet kóstálnak, mint kristály rokonaik?

Ezt valószínűleg csak a gyártók tudják, de nagy szerencsénk, hogy mi nem vagyunk kiszolgáltatva a kényüknek-kedvüknek. A csillárokat ugyanis mi magunk is elkészíthetjük, nem is olyan nagy ördöngösség. Ha olyan darabot szeretnénk, amit később is remekül hasznosíthat a lurkó a kamaszszobában, akkor szükségünk lesz egy gombolyag fonalra, egy lufira és keményítőre/tapétaragasztóra.

A fonalat erősen áztassuk bele a keményítőbe, majd a felfújt lufira tekerjük fel művészi összevisszaságban. A lényeg, hogy a lufi szájánál hagyjunk ki egy kisebb részt, ahol majd az égő és a zsinór bekerülhet a gömbbe.

Ez fiú és lányszobába is ideális megoldás, ám a kis hölgyek esetében romantikusabb hatást érhetünk el csipkével. Ebben az esetben is csak annyi a dolgunk, hogy az anyagot beáztatjuk keményítőbe, majd óvatosan a lufira simogatjuk úgy, hogy lehetőleg szépen kifeszüljön. Ha a keményítő megszáradt, akkor a lufit engedjük le, és készen is vagyunk.

Egyszerűen

Ha nincs kedvünk, vagy időnk az előbb említett csillárok elkészítésére, akkor is egyedivé és kedvessé tehetjük a lámpát a gyerekszobában néhány mozdulattal. Válasszunk lampion csillárt (jellemzően 1000-3000 forint közötti összeg), és keressünk egy guriga madzagot. Kelleni fog még ezen kívül egy sötétebb színű kicsi doboz, és egy olyan apró plüssállat, ami a gyereknek nem a kedvencei közül kerül ki.

Kössük a madzagot a lampion fölött a zsinórhoz úgy, hogy négy oldalon tudjuk lelógatni. Legyen hosszabb, mint maga a csillár, és a végére ragasszuk fel a kis dobozt. Ebbe ültessük bele a plüsst, és máris van egy léghajózó macink, tigrisünk, aki a gyerekszobát fedezi éppen fel.

Asztali lámpa

Nem csak a csillárt tudjuk így feldobni, hanem az asztali lámpákat is. Ezekhez sem kell nagy kézügyesség, csak egy kis festék, és némi kreativitás. A búrát fogjuk megfesteni, ám ehhez világos anyagú lámpafedő kell.

Ha nem az, akkor is le tudjuk cserélni fehér textilre, de akár rizspapírra is. ezután válasszunk ki egy mintát, skicceljük fel a búrára, és óvatosan fessük ki. Az első lámpagyújtásnál egy kicsit büdös lesz, mivel átmelegszik a festék, és teljesen kiszárad, de utána nem lesz vele gond.  A nagyobb gyerekeket be is vonhatjuk az alkotói folyamatba, így olyan lámpát alkothatnak, ami nekik a leginkább tetszik.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia